VU medisch centrum

Scholieren maken reis door het menselijk brein

9 oktober 2009

Vrijdag 9 oktober maakte een aantal middelbare scholieren bij VU medisch centrum kennis met de werking van het menselijk brein. Ze hebben zo de nieuwste ontwikkelingen in de neuronavigatie van dichtbij meegemaakt. Tijdens een interactief programma van de afdeling neurochirurgie kregen zij toelichting op de vraag wat er werkelijk in ons brein gebeurd en hoe we tegenwoordig door het delicate menselijk brein kunnen navigeren en opereren zonder iets te beschadigen. Zij gingen ook zelf aan de slag om direct te ervaren hoe bepaalde mechanismen in ons hoofd werken en hebben gezien hoe het neuronavigeren in zijn werk gaat.

Deze ontmoeting vond plaats in het kader van `Oktober Kennismaand' waaraan VUmc jaarlijks deelneemt.Middelbare scholieren kunnen dan kennismaken met de wetenschap en technologie in het algemeen en VUmc in het bijzonder.

De belangstelling voor dit programma was ook dit jaar weer groot. VUmc kon slechts een beperkte groep plaatsen vanwege het interactieve karakter van het programma.