Deltion College


nieuws

09-10-09

Onderwijs, bedrijfsleven en overheid lanceren Platform Techniek Werkt

Onderwijs, bedrijfsleven en overheid uit Zwolle en omstreken hebben donderdag 8 oktober het platform Techniek Werkt gelanceerd, met als doel techniek in de volle breedte te promoten, door krachten en activiteiten van onderwijs, ondernemers en overheid te bundelen. Dit werd gedaan tijdens het Symposium Techniek Werkt op de campus van het Deltion College in Zwolle.

Het programma van het symposium bestond uit een plenaire bijeenkomst, in het theater van het Deltion College, en diverse workshops. Presentaties werden verzorgd door Jan Kamminga, voorzitter/algemeen directeur van de Vereniging FME-CWM, Gaston Sporre, voorzitter van de Kamer van Koophandel Oost-Nederland en Michiel Bilstra, sectordirecteur Techniek & Vormgeving van het Deltion College. De workshops werden verzorgd door de bij het platform aangesloten partijen. Tijdens de workshops kwamen onderwerpen aan bod als: Research & Development, Techniek in het onderwijs, Mobiliteit, Stageplaatsen, Stimuleringsmaatregelen en Arbeidsmarkt & Scholing.

Michiel Bilstra, sectordirecteur Techniek & Vormgeving bij het Deltion College opende het symposium met een kort welkomstwoord: "Er valt nog veel te winnen, want alleen door samen te werken kunnen we de instroom en doorstroom van goed opgeleid technisch personeel bevorderen en uitstroom tegengaan". Volgens Jan Kamminga moeten onderwijs, bedrijfsleven en overheden uit de regio Zwolle zich schamen dat er nog geen platform is. Kamminga: "Gewoon doen dus!"

Het symposium werd mede mogelijk gemaakt door studenten van de afdeling Podiumtechniek, Audiovisuele Producties en Artiest van het Deltion College en de initiatiefnemers van het Platform Techniek Werkt. Meer informatie over het Platform Techniek Werkt staat op: www.platformtechniekwerkt.nl

---