Gemeente Zevenaar


09-10-2009: Convenant sportkantines

Verenigingen enthousiast over Project Minder Alcohol en drugs Positieve avond op gemeentehuis zorgt voor nieuwe stap

Zevenaarse sportverenigingen hebben donderdagavond 8 oktober in het gemeentehuis een convenant ondertekend. Met dit concenvant zetten we eer een grote stap in het nemen van maatregelen op het gebied van alcoholgebruik onder jongeren.

De verenigingen die het convenant tekenden, krijgen een gratis IVA training door gemeente aangeboden. Dit werd erg gewaardeerd. Verenigingen geven aan dat problematiek mee valt, maar dat de vereniging wel scherp moet blijven in haar eigen beleid, want je hebt te maken met nieuwe leden/ouders e.d.

De verenigingen waren blij met dit initiatief, omdat zij dit comvenant een stok achter de deur hebben om op te treden. Over een jaar wordt er geevalueerd.

Er waren negen verenigingen op de avond aanwezig te weten:
-Basketiers

-De Zwaluwen

-GSV '38

-Angerlo Vooruit

-Hockeyvereniging Zevenaar

-SVOBW

-SVDCS

-De Rackets

-SV Babberich

De Does en Zonnemaat gaan ook ondertekenen. Vervolgens zal er nog een nieuwe slag worden gemaakt om overige verenigingen over de streep te halen.

Het afsluiten van het convenant met verenigingen is één van de maatregelen van het Plan van aanpak alcohol en drugs: Partners: 6 gemeenten, politie, Iriszorg, justitie Maatregelen: combinatie beleid/regels, handhaving en voorlichting Activiteiten: scholen, thuis, uitgaansgelegenheden, sport, jeugd- en jongerenwerk, supermarkten
Looptijd: juni 2008 â eind 2011