ABVAKABO FNV

Pedagogische medewerkers luchtten hun hart op 7 oktober

Ook in de sector Kinderopvang werd op 7 oktober jl. aandacht besteed aan de AOW acties. Het werk van pedagogisch medewerker in de kinderopvang is een fysiek en mentaal zwaar beroep.

65 medewerkers van kindercentra gaven hun mening over doorwerken tot 67 en schreven dat in een hartje. Dat luchtte op. Zie de foto's voor het resultaat.

image

image
"Het lijkt mij niet wensenlijk dat pedagogisch medewerkers doorwerken tot hun 67e voor de kinderen! 65 vind ik al te lang. Algemeen vind ik dat je de leeftijdsgrens los moet laten en het per persoon en werksoort moet bekijken."

image
"Ik dacht het niet. Als ik kijk naar mijn huidige functie lijkt het me veel te zwaar om dat nog meer dan 40 jaar te blijven doen! Het lijkt me dat het ziekteverzuim enorm stijgt omdat personeel steeds meer lichamelijke klachten krijgt (overbelasting rug enz.) Volgens mij levert het dus niet het gewenste resultaat op."

image
"Nee! A.U.B. niet! Zelfs L.Tavecchio noemt ons werk "een topsport"! Ik ken geen topsporters die na hun 65e nog doorgaan."

09-10-2009, Jeugdzorg, Kindercentra | Meer over: aow, kinderopvang, zorg