Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 09-10-2009

Verkeersongeval

HOUTEN Op donderdag 8 oktober werd een meisje aangereden door een scooter.

Rond 15.40 uur kreeg de politie de melding dat ter hoogte van het Onderdoor een meisje was aangereden door een scooter. Een 17-jarige jongedame reed op haar scooter komende uit de richting van Schonenburgseind gaande in de richting van het politiebureau. Het 7-jarige meisje uit Houten stak plotseling over, waardoor een aanrijding plaatsvond. Het meisje werd met een kapotte lip en losse tanden naar het ziekenhuis gebracht.

Grote verkeerscontrole

NIEUWEGEIN Op donderdag 9 oktober werd een grote verkeerscontrole georganiseerd in de vorm van een grote verkeerscontrole.

Rond 23.00 uur werd een grote verkeerscontrole gehouden op de Weg Naar De Poort. Het wijkteam Nieuwegein organiseerde de controle en kreeg daarbij ondersteuning van het KLPD, verkeersondersteuning, videosurveillance, de ANWB en de Vreemdelingen Politie. Op de snelweg A2 ter hoogte van Vianen stond het KLPD met een ANPR (Automatic Number Plate Recognition) voertuig en flitser. De voertuigen werden geselecteerd door motorrijders naar de controleplaats geleid.

In totaal werden 452 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hierbij werden 13 bestuurders aangehouden. Tegen 11 personen werd proces-verbaal opgemaakt. Van een 42-jarige man uit Utrecht werd het rijbewijs ingevorderd, de waarde van de ademanalyse bedroeg 600 ug/l.

In totaal werden er 61 bekeuringen uitgeschreven, wegens het niet kunnen tonen van papieren en technische gebreken. Daarnaast konden vijf bestuurders hun rijbewijs inleveren voor het overtreden van de maximaal toegestane snelheid. Tevens heeft de ANWB 13 keer verlichting gerepareerd.

Twee personen stonden gesignaleerd en werden aangehouden. Van één van hen werd de auto in beslag genomen, omdat er wietplantjes werden aangetroffen in het voertuig. In totaal werd er 1400 euro aan openstaande bekeuringen geïnd.