Gemeente Soest

.

Opruimactie gemeentelijke begraafplaatsen Soest/Soesterberg

09 oktober

Het komt op de gemeentelijke begraafplaatsen aan de Veldweg in Soest en de Kampdwarsweg in Soesterberg steeds vaker voor dat men losse voorwerpen buiten de afmetingen van het graf plaatst. Dit voldoet niet aan het beeld wat de gemeente voor ogen heeft en is beheertechnisch niet wenselijk. Om de begraafplaatsen netjes te maken én te kunnen houden, zijn er vanaf 1 november 2009 extra opruimrondes.

Tijdens deze rondes worden alle voorwerpen die zich buiten de afmetingen van het graf bevinden weggehaald. Op grond van "de verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Soest" is het namelijk niet toegestaan om spullen buiten het graf te plaatsen. De voorwerpen die worden weggehaald, zullen worden vernietigd.

Sinds 15 juni 2009 hebben hiertoe diverse extra aankondigingen gehangen op de publicatieborden op de begraafplaatsen. Helaas heeft dit tot op heden tot een zeer gering resultaat geleid!

Wilt u voorkomen dat uw spullen worden verwijderd en vernietigd, zorg dan dat u vóór maandag 2 november 2009 de voorwerpen die u buiten het graf heeft staan, zelf heeft weggehaald.

De gemeente kan niet aansprakelijk worden gesteld voor vermissing van voorwerpen.

Neem voor meer informatie contact op met de
begraafplaatsadministratie, afdeling Publiekszaken gemeente Soest, telefoonnummer: 035-6093141 óf 035-6093538.