Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
05-10-2009

Excellente leerlingen bezoeken de Vrije Universiteit

Junior Wiskunde Olympiade brengt toppers bij elkaar

Vrijdag 9 oktober wordt aan de VU voor de tweede keer de Junior Wiskunde Olympiade (JWO) gehouden. Negentig leerlingen - uit de klassen 1, 2 en 3 HAVO en VWO - die in april excellent hebben gescoord op de landelijke wiskundewedstrijd 'Kangoeroe' zijn hiervoor uitgenodigd. De deelnemers gaan aan de slag met creatieve en uitdagende wiskundepuzzels en -onderzoek.

Doel is om jonge wiskundetalenten te stimuleren, en voor te bereiden op een eventuele deelname aan de Nederlandse of Internationale Wiskunde Olympiade (IMO), waarvoor Nederland in 2011 voor het eerst als gastland optreedt. Aan de IMO nemen jaarlijks meer dan honderd landen deel, die elk een team met zes zeer getalenteerde jongeren afvaardigen.

Kwalificatie voor de Junior Wiskunde Olympiade is een enorme prestatie op zich: aan de Kangoeroewedstrijd voor scholen namen dit jaar in Nederland meer dan 80.000 leerlingen deel. Voor de deelnemers van ieder leerjaar zijn er natuurlijk mooie prijzen te winnen, waaronder een portable DVD-speler voor de winnaar van de JWO.