Platform: christelijke bezinning op integratie urgent

14/09/2009 14:11

Reformatorisch Maatschappelijke Unie

Veel belangstelling voor congres "Integratie, doen of laten?"

Vorige week kopte een opinieblad "Vijandigheid tussen christenen en moslims in Ede". Misschien is de kop zwaar aangezet en hopelijk geldt het niet voor de rest van Nederland. Toch lijkt het er op dat culturen en opvattingen steeds vaker botsen. Het Platform Waarden en Normen onderkent de noodzaak van bezinning op dit punt. Zij organiseert daarom het congres "Integratie, doen of laten?".

Politici en wetenschappers zullen vanuit theorie en praktijk met elkaar in debat gaan. De kernvraag draait om de verhouding tussen grondrechten, pluriformiteit en de maatschappelijke werkelijkheid.

PvdA-kamerlid ir. J.R.V.A. Dijsselbloem zal zich in de eerste hoofdlezing uitspreken over 'Integratie anno 2009, ik geef het u te doen'. Hij is namens zijn partij woordvoerder voor integratie. Tijdens de tweede hoofdlezing is het woord aan dr. R. Bisschop, historicus en directeur van een middelbare school in Rotterdam. Hij zal spreken over 'Integratie anno 2009, een schets in cultuurhistorisch perspectief'.

Spraakmakende sprekers uit de wereld van politiek en wetenschap zullen in vier deelsessies ingaan op de deelthema's pluriformiteit, tolerantie, integratie en identiteit.

Het congres "Integratie, doen of laten?" is een initiatief van het Platform Waarden en Normen. In het Platform Waarden en Normen hebben zo'n 40 christelijke organisaties zich verenigd. Het platform wil op zoek naar actuele Bijbelse antwoorden op vragen van deze tijd.

Het congres zal plaatsvinden op DV vrijdag 9 oktober in Mercure Hotel Utrecht-Bunnik langs de A12. Het programma start om 10.00 uur en zal tot 15.00 uur duren. Voor meer informatie en inschrijving kunt u terecht op de website www.platformwaardenennormen.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.rmu.org/waardenennormen