Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - woensdag 7 oktober 2009

Activiteitenkalender B&W Amersfoort

Woensdag 7 oktober t/m zondag 18 oktober 2009

Woensdag 7 oktober
13.30 uur
Wethouder Van Daalen is aanwezig bij de prijsuitreiking ontwerpwedstrijd Groene Speelplekken van de nationale groencompetitie Entente Florale. Vanuit gemeente Amersfoort is de natuurspeelplaats Schothorst genomineerd. Locatie: Burgers Zoo, Antoon van Hooffplein 1 te Arnhem.

14.15 uur
Wethouder Hekman houdt, in het kader van Amersfoort Vernieuwt, samen met de Alliantie Eemvallei en Portaal, een fietstocht voor de pers door de wijk Randenbroek-Schuilenburg. Locatie: Wijkcentrum Het Klokhuis, Weberstraat 2 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Boeve opent Kinderdagverblijf Klein Amersfoort van de SKA. Locatie: Satelliet 8 te Amersfoort.

Donderdag 8 oktober
15.30 uur
Wethouder Hekman opent "Het heimwee restaurant". Deze wordt twee keer per maand georganiseerd. Locatie: De Buitenkans, Mozartweg 75A te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Van Daalen bezoekt de wethoudersbijeenkomst waar de locoburgemeester van de gemeente Haarlemmermeer over de cellenbrand op Schiphol Oost en de crash van Turkisch Airlines ervaringen uitwisselt. Locatie: Gemeentehuis Gouda, Markt 1 te Gouda.

19.00 uur
Wethouder Kruyt opent de buitententoonstelling van Vario Mundo 'Waar draait Vathorst om?'. Locatie: De Bron in Vathorst.

Vrijdag 9 oktober
09.00 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij de conferentie van Utrecht Jeugd Centraal. Locatie: Groenekan, Fort Voordorp.

15.00 uur
Wethouder Boeve opent samen met gedeputeerde Raven en de heer Boon (directeur BOEi) symbolisch de deuren van een gerestaureerd Rohm & Haas. Locatie: Kleine Koppel 31 te Amersfoort.

16.15 uur
Wethouder Van 't Erve rijkt de prijs uit aan de winnende klas van de Week van de Techniek. Het doel van de Week van de Techniek is om basisschoolleerlingen vroeg kennis te laten maken met de veelzijdigheid van technische beroepen. Ieder jaar wordt aan de klassen gevraagd iets te maken rondom een thema waarmee ze kunnen meedingen naar de prijs. Locatie: Wagenwerkplaats, Piet Mondriaanplein 61 te Amersfoort.

Zaterdag 10 oktober
08.30 uur
Wethouder Van 't Erve heet de wandelaars van "A Sister's Hope" welkom. Dit is de 3e editie van 'Wandelen tegen borstkanker'. Locatie: Toon Hermans Huis, Regentesselaan 39 te Amersfoort.

10:00 uur
Wethouder Luchtenveld woont de doorstartconferentie "Naar een finaal Antillianenbeleid" in Dordrecht bij. Locatie: Galerie de Compagnie, Kuipershaven 21 te Dordrecht.

14.00 uur
Wethouder Hekman opent het nieuwe bankkantoor van de Rabobank in Vathorst gezamenlijk met de directievoorzitter de heer Hofsteenge. Locatie: Vathorst, Wouda 13 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouders Hekman, Kruyt en Luchtenveld zijn aanwezig bij het historisch diner dat wordt aangeboden in het kader van Amersfoort 750 jaar. Locatie: Sint Pieters en Bloklands Gasthuis te Amersfoort.

Zondag 11 oktober
12.30 uur
Wethouder Kruyt verricht de aftrap bij de voetbalwedstrijd van Keiroze. Locatie: Voetbalvereniging ASC Nieuwland, Laan van Duurzaamheid 10 te Amersfoort.

Maandag 12 oktober
14.00 uur
Wethouder Van 't Erve is aanwezig bij de conferentie/themamiddag Gemeente Amersfoort en Kleurrijke Scholen. Locatie: Observant te Amersfoort.

Woensdag 14 oktober
10.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de viering van het 20 jarig bestaan/bijeenkomst Emplooi, werk voor vluchtelingen. Locatie: Het Leerhotel Het Klooster, Daem Fockemalaan 10 te Amersfoort.

16.00 uur
In de Week van de Toegankelijkheid opent wethouder Van Daalen een openbaar toilet voor rolstoelgebruikers in aanwezigheid van Stichting Gehandicapten en Patiënten Platform Amersfoort (GPPA). Locatie: parkeergarage Koestraat te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Van 't Erve is aanwezig bij de conferentie "Kleur in de Klas". Locatie: Glazen Zaal, Prinsessengracht 26 te Den Haag.

Donderdag 15 oktober
14.30 uur
Wethouder Van Daalen spreekt bij het congres Wijs bouwen = Wijs wonen. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daem Fockemalaan 10 te Amersfoort.

17:00 uur
Wethouder Hekman trapt, tijdens de feestelijke oplevering van de duurzame verbeteringen aan de woningen op de Ferguutplaats en Gaweinplaats, de spectaculaire openingsact af samen met de heer Koolstra van de Alliantie Eemvallei. Locatie: Feesttent op binnenterrein van de Gaweinplaats te Schothorst.

17.00 uur
Wethouder Van Daalen opent hostel De Kleine Haag voor alcoholverslaafden. Locatie: Kleine Haag 1 te Amersfoort.

Zaterdag 17 oktober
14.30 uur
Wethouder Van 't Erve verricht de openingshandeling voor het kindercircus Zielhorst. Locatie: Grasveld tegenover wijkcentrum Het middelpunt, Spinetpad 2 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort