Dienstenbond CNV

Nieuws

7 oktober 2009

Nullijn werkgevers uitgeverijen voor CNV Dienstenbond onacceptabel

Bonden breken overleg met Nederlands Uitgeversverbond af

CNV Dienstenbond heeft samen met de betrokken collega-bonden het overleg met de werkgevers van de uitgeverijen over een nieuwe cao afgebroken. Het Nederlands Uitgeversverbond wilde een cao-afspraak voor een jaar zonder enige vorm van loonsverhoging. Voor CNV Dienstenbond is dat onacceptabel. Richard Leloux, bestuurder van CNV Dienstenbond: "Het was letterlijk praten en onderhandelen over niets. Dat heeft natuurlijk geen enkele zin".

Looneis in lijn met voorjaars-akkoord
CNV Dienstenbond heeft zich conform de afspraken in het voorjaarsakkoord gematigd in zijn looneis. Gezien de huidige economische crisis is voorgesteld om voor een langere periode afspraken te maken. Voor 18 maanden, van 1 april 2009 t/m 1 oktober 2010, vragen de bonden 2,5%. Het is een looneis voor behoud van koopkracht.

Alert op bonussen
Nu de werkgevers blijkbaar hun werknemers niets te bieden hebben zullen de bonden extra alert zijn op eventuele bonussen voor directieleden en hoger management. Het is wat CNV Dienstenbond betreft dan voor ook hen helemaal niks. Leloux: "We zullen die bonussen dan ook publiekelijk ter discussie stellen!"