Gemeente Kapelle Dagarrangementen voor kinderen

In de gemeente Kapelle wordt dit jaar begonnen met het ontwikkelen van dagarrangementen voor alle kinderen in de leeftijd van 4 â 13 jaar. Een dagarrangement is een samenhangend en doorlopend aanbod van onderwijs, opvang en vrijetijdsvoorzieningen.
Dagarrangementen bieden met name werkende ouders met kinderen ondersteuning bij het combineren van zorg en werk. Er komt een aanbod van vrijetijdsvoorzieningen waar schoolkinderen en ouders op basis van behoefte en eigen keuze gebruik van kunnen maken. Leuk voor kinderen en prettig voor ouders!
Het project is tot stand gekomen door een samenwerking van de Gemeente Kapelle, de scholen van de Alphascholengroep, de drie Facetscholen en Kinderopvang De Bevelanden. Daarbij spelen ook andere partners een belangrijke rol. Denk daarbij aan verenigingen die gevraagd zullen worden activiteiten te gaan organiseren, bijvoorbeeld op het gebied van sport, cultuur en muziek.
Samen met alle deelnemende partijen worden er arrangementen ontwikkeld op verschillende locaties in de gemeente Kapelle die aansluiten bij de lestijden van de kinderen. De dagarrangementen, die (soms tegen een kleine vergoeding) bezocht kunnen worden, gaan plaatsvinden op de maandag- dinsdag- en donderdagmiddag. Er wordt nagedacht over de bereikbaarheid van de naschoolse activiteiten. We zoeken naar vertrouwde begeleiders voor de kinderen en de dagarrangementen moeten plezierig, ontspannend, zinvol en uitdagend zijn. Als coördinator dagarrangementen wil ik in de gemeente Kapelle de dagarrangementen zo snel mogelijk van start te laten gaan. In de komende maanden ga ik in gesprek met alle betrokken partijen. We gaan samen bekijken wat de dagarrangementen allemaal moeten en kunnen bevatten. Welke wensen hebben ouders en kinderen daarin? Hoe kunnen kinderen zich inschrijven etc.
Het is de bedoeling dat we in het nieuwe jaar concreet aan de slag kunnen met dagarrangementen. Uiteraard wordt u via nieuwsbrieven, schoolkranten en eventuele informatiebijeenkomsten op de hoogte gehouden van de ideeën, activiteiten en de voortgang van het project. Als u zelf ideeën heeft voor een leuke, uitdagende of nuttige invulling van een dagarrangement, dan bent u van harte welkom deze te laten weten. U kunt daarvoor terecht bij de directie van de genoemde basisscholen of bij ondergetekende. Wellicht komt u mij een keer tegen bij de scholen, de BSOâs, de Gemeente of bij bijvoorbeeld bij sport- of muziekactiviteiten. U kunt mij ook bereiken via het mailadres: dagarrangementenkapelle@hethonk.nl of telefonisch 06 â 22105362.

Emmy Bouwense-Balkenende
Coördinator dagarrangementen gemeente Kapelle