Gemeente Kapelle Ontruimen moet je oefenen

De landelijke brandpreventieweek staat dit jaar in het teken van de ontruimingscampagne âOntruimen moet je oefenenâ. Organisaties worden door middel van deze campagne gestimuleerd hun ontruiming te oefenen. De brandweer in Zeeland sluit zich aan bij deze campagne en werkt mee om organisaties aan te zetten tot het oefenen van hun ontruimingsplan. Hiertoe organiseert de brandweer op regiobrede schaal weer diverse activiteiten.
Onderzoek van de Brandwonden Stichting toont aan dat een zeer groot aantal van de werknemers bij organisaties geen jaarlijkse ontruiming oefent. Om het goed functioneren van een ontruimingsplan en de bijbehorende instructies te waarborgen, is het belangrijk dat dit plan in elke organisatie regelmatig geoefend wordt, en minstens eenmaal per jaar. Brand is immers vliegensvlug en iedereen moet veilig naar buiten geleid worden.
Op een nog geheime datum begin oktober zal de brandweer in elk Zeeuws gemeentehuis een ontruimingsoefening organiseren. Overige bedrijven/instellingen krijgen een brief waarin wordt gevraagd om het voorbeeld te volgen een ook een ontruimingsoefening te houden. Bedrijven/instellingen die meer inlichtingen willen, kunnen contact opnemen met de plaatselijke brandweer.