Travel Unie International Nederland N.V.

INAUGURELE VLUCHT ARKEFLY NAAR KATHMANDU IN NEPAL

Rijswijk, 6 oktober 2009 â Vandaag voert luchtvaartmaatschappij ArkeFly haar eerste vlucht uit van Amsterdam rechtstreeks naar Kathmandu in Nepal. Deze wekelijkse rechtstreekse vlucht is uniek binnen de Nederlandse reismarkt; tot nu toe kon Kathmandu alleen via een tussenstop of vanuit een buitenlandse luchthaven bereikt worden. Het betekent voor de Nederlandse reiziger een reistijd van maar elf uur in plaats van bijna twintig uur en een aangenamere reis zonder overstap. Meer dan 150 reisagenten, pers en vakantiegangers vliegen vandaag met de inaugurele vlucht naar Nepal om kennis te maken met alles wat het land te bieden heeft. In Kathmandu wordt de groep feestelijk onthaald door de plaatselijke autoriteiten waarbij het toestel na landing door bluswagens traditioneel wordt gedoopt. Er vindt daarna een persconferentie plaats waarbij TUI Nederland en haar merken zich aan Nepal presenteren.

Rechtstreekse vlucht
Met ingang van vandaag vliegt ArkeFly wekelijks rechtstreeks op Kathmandu. Deze wekelijkse directe vlucht is uniek binnen de Nederlandse reismarkt; tot nu toe kon Kathmandu alleen via een tussenstop of vanuit een buitenlandse luchthaven bereikt worden. Het betekent voor de Nederlandse reiziger een reistijd van elf uur in plaats van bijna twintig uur en een aangenamere reis zonder overstap. In Nepal bieden reismerken Arke en Holland International, ook onderdeel van TUI Nederland, onder andere trekkings, raftings, rondreizen, stads- en junglehotels en excursies; desgewenst op maat. Een startpakket naar Nepal â de vlucht en twee hotelovernachtingen â boekt de reiziger al voor ⬠699.

Besneeuwde Himalaya toppen
Met een oppervlakte van 150.000 km' is Nepal bijna vier keer zo groot als Nederland. Cultuur en natuur smelten hier samen met hindoeïstische en boeddhistische tempels tegen een achtergrond van de toppen van de Himalaya. Het noorden van Nepal wordt gedomineerd door de Himalaya, acht van de veertien hoogste bergen ter wereld liggen hier, waaronder de hoogste van allemaal: de Mount Everest. In het zuiden zijn de laagvlakten te vinden en centraal Nepal bestaat uit een heuvellandschap met groene valleien, waarin ook de grote steden liggen zoals de hoofdstad Kathmandu. Chitwan National Park staat bekend om haar jungle en de populatie neushoorns die zich in het natuurgebied bevinden.