De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool bij top 10 beste werkgevers voor werkende ouders

De Haagse Hogeschool behoort tot de top 10 van de beste werkgevers voor werkende ouders. Dat werd maandag 5 oktober bekend toen minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin de Loflist Beste Werkgevers voor Werkende Ouders 2009 ontving van de hoofdredacteur van het tijdschrift Lof, Jolanda Holwerda. De Haagse scoort zeer goed op punten als verlof, combinatie werken en leven, en het beleid voor werkende ouders.

Werk en privé in balans

De Haagse Hogeschool is trots op deze top 10-classering. âOns beleid is gericht op een optimale combinatie van werk en privéleven. Zo is parttime werken meer regel dan uitzondering, ook voor mannen, en hebben docenten tijdens de vakantieperiode van hun kinderen zelf ook vakantie. De Haagse Hogeschool biedt hiermee een prettige arbeidsomgeving voor werkende ouders. En ook in 2 of 3 dagen kan je een goede docent zijnâ, aldus Pim Breebaart, voorzitter van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool.

De Loflist 2009

De Loflist laat in alfabetische volgorde zien welke organisaties werkende ouders het beste tegemoet komen op het gebied van flexibiliteit, verlof, kinderopvang, work/life balance, beleid, cultuur en extraâs. De meest aansprekende voorzieningen die geboden worden en waar de top 10 in uitblinkt, zijn: betaald vaderschapsverlof, levensfasebewust beleid, tijd- en plaatsonafhankelijk werken, female leadershiptrainingen, schooltijdbanen, vrouwen-netwerken, gemaksdiensten zoals was-, strijk- en boodschappenservice, keuzemodel arbeidsvoorwaarden en maatwerk per individuele werknemer.

Een film over de top 10 en de complete Loflist 2009 zijn te bekijken op www.lofonline.nl/pages/lofonline/beste%20werkgevers