Gemeente 's-Hertogenbosch

07-10-2009
Samen voor 'n schoon 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch heeft net als andere, grote steden te maken met vervuiling in de stad. Om dit een halt toe te roepen en mensen meer bewust te maken om samen de stad schoon te houden, voert de gemeente de campagne 'Samen voor een schoon 's-Hertogenbosch'. In deze campagne komen verschillende onderwerpen aan bod zoals zwerfvuil, illegale stort, graffiti. Met posters, advertenties en grote borden vragen we bewoners om samen met ons de stad schoon te maken en te houden.

Zwerfvuil door scholieren
Een veelgehoorde klacht is dat leerlingen van middelbare scholen vaak hun afval op straat gooien. De leerlingen eten vaak lopend hun versnaperingen op en laten een spoor van snoepverpakkingen achter. Zwerfvuil zorgt voor een stadsbeeld dat er rommelig of zelfs bedreigend uitziet. "Vuil trekt vuil aan". U kunt helpen om `s-Hertogenbosch mooi en schoon te houden. Door een melding te maken bij het Meldpunt Openbare Ruimte kunnen we er sneller en meer aan doen.

Zwerfvuil onder reizigers
Om reizigers ervan bewust te maken dat zwerfafval niet thuishoort in het openbaar vervoer is de Stichting Nederland Schoon op maandag 21 september een grote zwerfafvalactie gestart. In de komende periode wordt er in het openbaar vervoer verschillende middelen ingezet om het probleem van zwerfafval onder de aandacht van de reizigers te brengen. Onder meer de NS, ProRail en Connexxion doen met deze actie mee!

Meldpunt Openbare Ruimte
Het Meldpunt Openbare Ruimte is er niet alleen voor zwerfvuil. U kunt ook voor andere dingen contact opnemen met het Meldpunt Openbare Ruimte. Zoals voor graffiti, wildplassen, kapotte of losliggende stoeptegels, kapot of vernield straatmeubilair, illegale stort, verstopte straatputten, watervervuiling, stank en geluidsoverlast. Het Meldpunt Openbare Ruimte is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer (073) 615 55 55 of via onze website.