Politie Groningen

Geen vaste vernielroutes vanuit binnenstad Groningen

Politie analyseert vernielingen sinds 2007

Groningen, 07-10-2009 o De politie voerde de afgelopen weken een analyse uit naar het aantal vernielingen vanuit het uitgaansgebied van Groningen. In een artikel van het Dagblad van het Noorden van 26 september 2009 werd gesproken over mogelijk slooproutes. Uit analyse blijkt nu dat er geen specifieke routes van de binnenstad naar buitenwijken zijn waar vernielingen worden gepleegd.

Toezicht door politie

Bij het onderzoek is uitgegaan van de incidenten die bij de politie bekend zijn. Om overlast en vernielingen tegen te gaan, houdt de politie toezicht op routes vanuit het centrum. De politie heeft alle vernielingen van 2007 tot half september 2009 geanalyseerd. Hierdoor kon worden bepaald of er vanuit de binnenstad vaste routes zijn waar vernielingen zijn gepleegd. Bij deze analyse is als criterium benoemd dat er drie of meer incidenten zijn geweest in hetzelfde tijdvak in een relatief klein gebied. Sinds 2007 gaat het om achtenveertig van dergelijke incidenten. De meeste incidenten bleken te zijn voorgevallen in 2007 in de omgeving van de Bedumerweg.

Doe altijd aangifte

Vernielingen leveren bij gedupeerden veel ergernis op. Bovendien is er voor gedupeerden een financiële schadepost. Om een juist beeld te krijgen, is het belangrijk dat gedupeerden altijd aangifte doen bij de politie. Aan de hand van aangiftes kan de politie bepalen waar zich eventuele problemen voordoen. En daarop bijvoorbeeld extra inzet plegen. Aangifte doen van vernieling (zonder verdachte) kan via www.politie.nl/aangifte.