Trots op Nederland

Nieuws

07 okt 2009 | Trots op NL in Arnhem

TrotsopNederland vindt het belangrijk dat de mening van burgers over landelijke en lokale politieke onderwerpen gehoord wordt. Kieskring Arnhem is daarom begonnen met straatinterviews in een aantal grote gemeenten. Dit wil zeggen dat een team, bestaande uit regiobestuursleden, lokale bestuursleden en politieke kandidaten gekleed in TrotsopNL tenue, in gesprek gaat met de plaatselijke burgers.

Apeldoorn werd afgelopen zaterdag als eerste bezocht alwaar vele geanimeerde gesprekken zijn gevoerd. Met name de jongeren in Apeldoorn bleken erg enthousiast en vroegen het team het hemd van het lijf.

Op 10 oktober gaat het team onder leiding van Bert Geurtz naar Arnhem en zal daar 's ochtends Winkelcentrum Kronenburg en 's middags de binnenstad aandoen.

In de aanloop naar de `straattour' hebben de teamleden een speciale communicatietraining gevolgd bij Michel Klein, ervaren internationaal trainer. Ieder teamlid had daarbij vooraf leervragen ingediend en deze werden tijdens de training uitvoerig besproken. Ook werden rollenspellen gespeeld.

Omdat het vrijwilligerswerk in de kieskring veel inzet en betrokkenheid vraagt en ook partners soms het nakijken hebben, hebben bestuursleden, vrijwilligers en betreffende partners gezamenlijk het weekend afgesloten met een partij midgetgolf en een BBQ.