Ingezonden persbericht


Den Haag, 6 oktober 2009

PvdA tevreden over aanvullend pakket bestedingsmaatregelen Den Haag

De Partij van de Arbeid is zeer tevreden over het door het college gerealiseerde aanvullende pakket bestedingsmaatregelen voor de begroting van 2010. Tijdens de Algemene Beschouwingen eind september drongen de sociaaldemocraten aan op een dergelijk pakket omdat het de werkgelegenheid zou kunnen ondersteunen. 'Gezien de ernst van de economische crisis hechten we zeer veel waarde aan dit pakket', aldus fractievoorzitter Bas Sepers.

De fractie had het college daarom gevraagd om alle bestemmingsreserves nog eens door te akkeren en te bekijken of niet nog meer investeringen naar voren gehaald kunnen worden dan in de oorspronkelijke begroting reeds het geval was. Sepers: 'En dan wel zodanig dat die middelen in de eerste helft van 2010 uitgegeven kunnen worden. Dat is het college wonderwel gelukt. Er is ruim 11 miljoen euro beschikbaar gemaakt die direct terug kan vloeien in de economie'.

'Het college heeft dus goed naar ons geluisterd', stelt hij tevreden vast. 'Nu is het zaak dat de maatregelen in concrete acties worden omgezet, zodat men daadwerkelijk aan de slag kan. In dat geval kunnen we de nabije toekomst met vertrouwen tegemoet treden'.



Ingezonden persbericht