Gemeente Scheemda


Activiteiten in de Scheemder Kerk anno 1515
ker en toren.jpg

Bericht van de werkgroep rond de Scheemder Kerk en Toren
---

Â

Hallo cultuurliefhebbers in de toekomstige gemeente Oldambt,

Nu het vakantieseizoen voor velen voorbij is, kunnen we weer gaan genieten van het komende uitgaansseizoen in Reiderland, Winschoten en Scheemda. Grote massale producties in bijvoorbeeld Martiniplaza te Groningen Stad kunnen boeiend zijn, maar kleinschalige producties in eigen omgeving zijn specialer, meer âeigenâ en hebben iets intiems. Door het beperkte aantal zitplaatsen in de diverse Scheemder locaties zit U dichter op de uitvoerende artiesten. Dat is gezelliger want het is onder ons, u kent vele van de overige bezoekers en u heeft ook geen parkeerproblemen.

In het kader van âafscheid gemeente Scheemda, WELKOM GEMEENTE OLDAMBTâ heten ook de vrijwilligers van uw culturele pleisterplaats De Scheemder Kerk anno 1515 de gemeente Oldambt een hartelijk welkom toe. Immers een nieuwe gemeente oprichten betekent ook gezamenlijk nieuwe ideeën uitwerken over allerlei thema`s. En samen kunnen we er meer van maken. De gemeentelijke herindeling kan een positieve verandering zijn, zeker als de nieuwe gemeente Oldambt het behoud van onze Oost Groninger cultuur garandeert.

Het welkom heten van de gemeente Oldambt doen de vrijwilligers rond de culturele pleisterplaats de Scheemder Kerk anno 1515 (eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken) met maar liefst 4 concerten:


1. Zaterdag 17 oktober 2009 aanvang 20.30 uur: soloconcert van de Oost Groninger zanger, liedjesschrijver en natuurliefhebber ALEX VISSERING. Een concert waarbij het Oost Groningse talent Alex Vissering het Scheemder publiek op onnavolgbare wijze laat genieten.


2. Zondag 1 november 2009 aanvang 15.00 uur: een knus concert van de Groninger zanger ERWIN DE VRIES met zijn vaste begeleiders, uiteraard in `t Grunnegers. Gevoelig, kwetsbaar, maar ook rauw en direct is het ontroerend repertoire van zanger/tekstschrijver Erwin de Vries.


3. Zondag 15 november 2009 aanvang 15.00 uur: op verzoek van vele Scheemders de nieuwe versie van WINTERLIEDEREN, een concert van Henk Scholte (bekend van rtv Noord en als ondersteuner van de Groningse cultuur), Bert Ridderbos (multi instrumentalist) en Linde Nijland (zangeres met een betoverende stem).


4. Zondag 13 december 2009 aanvang 15.00 uur: kerstconcert van het bekende en beminde Groningse talent WIA BUZE. Met haar gouden stem zingt zij vernieuwende Grunneger Laidjes in de taal van haar hart.

De toegangsprijs voor ieder concert bedraagt 10 euro. Maar in het kader van Welkom nieuwe gemeente Oldambt hebben we iets aan subsidie van de gemeente Scheemda mogen ontvangen en daar kunt u van profiteren! Tot 10 oktober kunt u een passe-partout voor alle 4 concerten kopen voor slechts 25 euro. Deze passe-partouts kunt u verkrijgen bij uw supermarkt C1000 in Scheemda. C1000 is ook sponsor van de 4 concerten.

Graag tot ziens bij de evenementen in uw Scheemder Kerk anno 1515 aan de Torenstraat no.2 te Scheemda.

Met vriendelijke groet namens de werkgroep rond de middeleeuwse Scheemder Kerk en Toren
Â