Op de (menu)kaart dankzij Opperdoezer-ronde
Afgelopen woensdag organiseerde de gemeente een proeverij die helemaal
in het teken stond van de Opperdoezer-ronde. `Onze gemeente heeft
zoveel unieks in huis, dat moeten we doorvertellen en mensen laten
ervaren' aldus wethouder Kasper Gutter.
Ruim 70 genodigden konden proeven hoe lekker de Opperdoezer-ronde is
en tegelijk contacten met elkaar leggen. `Er zijn zoveel zaken die de
gemeente Medemblik aantrekkelijk maakt voor toeristen. Ik noem de
Westfriese Omringdijk, het Regatta Center Medemblik, al die grote
zeilevenementen en natuurlijk de Opperdoezer-ronde.' De
Opperdoezer-ronde is een kwaliteitsaardappel die alleen in Opperdoes
verbouwd mag worden, zoals echte Champagne alleen uit Champagne komt.
Hiermee zet je de gemeente letterlijk op de menukaart.
Jos Klaver van De Torenschouw verzorgde uitstekende gerechten, waar
iedereen zichtbaar van genoot. Ondertussen werd er flink gepraat over
de toeristische kansen die de gemeente biedt. Wethouder Gutter vond
het een geslaagde bijeenkomst en hij hoopt dat de aanwezige
ondernemers volgend jaar zelf een vervolg aan dit evenement willen
geven.
Ook de bekende kok Ramon Beuk ging op zoek naar het geheim van de
Opperdoezer-ronde. Donderdag 8 oktober kookt hij met Westfriese
streekgerechten in het programma Bosch, Beuk & Haan. Te zien op
Nederland 2 om 19.55 uur.
Gemeente Medemblik