Gemeente Medemblik

Gemeente Medemblik presenteert

Wethouder Joop Posma is trots op het ontwerp voor het Multifunctioneel Centrum Bloesemgaerde in Wognum. Hij verwoordde dit in zijn inleiding van de presentatie die door de gemeente, samen met de architect, gehouden werd op woensdag 30 september, tijdens de vergadering van de Dorpsraad Wognum.

Het gebouw huisvest allerlei instellingen die elkaar aanvullen en versterken en versterkt die meerwaarde nog eens. Het gebouw is heel open, verschillende instellingen zijn heel zichtbaar en vooral: ruimtes zijn zo te verdelen dat scholen en andere `bewoners' van het gebouw elkaars en de centrale ruimte kunnen gebruiken. Ruimtes kunnen worden gesplitst of juist uitgebreid, vloeren verdiept en overal is contact met buiten. Als instellingen op een aparte locatie zitten, is dit niet mogelijk.

Bloesemgaerde resultaat van intensieve samenwerking Gemeente en nieuwe bewoners van het Multifunctioneel Centrum hebben vanaf het begin intensief met elkaar en met de architect samengewerkt om het gebouw `te laten kloppen.' Ambitie is van Bloesemgaerde een veelomvattend centrum te maken waar onderwijs, sport, cultuur en welzijn elkaar ontmoeten. Onder andere obs De Speelwagen, RK basisschool St. Hieronymus, de bibliotheek, fitnesscentrum, horeca en enkele therapeutische praktijken komen in het gebouw. Ook komt er een topsporthal. Dit past in de ambitie van de gemeente Medemblik extra faciliteiten voor de beoefening van topsport mogelijk te maken.

Start bouw 2e kwartaal 2010
Aan de rand van Wognum, in de "oksel" van de Kerkweg en de Kerkstraat, komt het multifunctioneel centrum in de nieuwe te realiseren woonwijk Bloesemgaerde. De planning is met de bouw te starten in het tweede kwartaal van 2010. De bouwtijd voor dit centrum vergt ongeveer anderhalf jaar. Vaststelling van het bestemmingsplan voor Bloesemgaerde staat gepland eind 2009.

Het plan voor het multifunctionele Centrum is oorspronkelijk voortgekomen uit de wens de twee basisscholen in Wognum te vervangen. Samen met nieuwbouw van een sporthal, een peuterspeelzaal en een welzijnsinstelling ontstond het plan voor de ontwikkeling van een brede school. Door uitbreiding met de bibliotheek, fitnesscentrum, horeca en enkele therapeutische praktijken is dit plan uitgegroeid tot een centrum, waar "het geheel meer is dan de som der delen".

Informatie
Meer informatie vindt u op www.medemblik.nl onder Ruimtelijke Ordening
- Projecten.