Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.35 uur

Utrecht, 07-10-2009

Verdachte gewelddadige overval aangehouden

AMERSFOORT Na uitgebreid politieonderzoek kon op 2 september een man worden aangehouden als verdachte van een overval op een winkel in Amersfoort.

Op 22 januari 2009 werd een winkel in Amersfoort overvallen aan het Pieter Stastokerf. Hierbij werd een geldloper tijdens de openingstijden door drie verdachten in de winkel overvallen en werd het personeel en aanwezig winkelend publiek bedreigd.

Door uitgebreid onderzoek van de Bovenregionale Recherche Midden Nederland kon de politie op 3 september een 23-jarige man uit Amsterdam aanhouden. Deze man is ingesloten. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze gewelddadige overval. Het is nog niet bekend wanneer hij voor de rechter moet verschijnen. Het onderzoek naar de medeverdachten wordt nog voortgezet.

Aanhouding voor invoer harddrugs

AMERSFOORT De politie heeft op 21 september drie mannen in de leeftijd van 28 t/m 44 jaar aangehouden op verdenking van invoer van drugs in Nederland. Aanleiding voor de aanhoudingen vormde een door de Duitse douane onderschept vrachtpakket. In een pakket bleek ruim 500 gram heroïne verstopt te zitten. Het pakket had als bestemming een woonadres in Amersfoort.

Hierop werd het pakket zonder drugs alsnog afgeleverd op het betreffende adres. Kort daarna werden de drie verdachten buiten de woning opgewacht door de politie en aangehouden nadat zij met de inhoud van het pakket wilden vertrekken.

De politie zet het onderzoek voort. Het drietal zit in voorarrest.

Gewond bij poging beroving

AMERSFOORT Een 14-jarig meisje uit Amersfoort is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een poging tot beroving van haar mobiele telefoon in park Schothorst.

Rond 08.10 uur fietste het slachtoffer op haar fiets over de Hoolesteeg en kwamen er drie onbekende jongens naast en achter haar fietsen. Zij eisten haar telefoon en schopten tegen haar been en fiets toen zij het mobieltje niet wilde afgeven. Zij viel hierdoor op de grond waarbij zij gewond raakte aan haar knie en haar broek beschadigd raakte.

Van de jongens is het volgende signalement bekend:


- Verdachte 1: Lichtgetinte huidskleur, vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst, 15 à 20 jaar oud, tussen 1.75 en 1.80 meter, tenger postuur, enige sproeten en acne in het gezicht, gekleed in een bruine halflange jas van een glimmende stof met een bontkraag rond de capuchon. Hij fietste op een damesfiets in de kleur donkerblauw en wit.


- Verdachte 2: Lichtgetinte huidskleur, vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst, 14 à 16 jaar oud, tussen 1.55 en 1.60 meter, gezet postuur, gekleed in zwarte halflange jas met capuchon, zwarte broek en sportschoenen van het merk Nike airmax. Ook deze verdachte reed op een damesfiets.


- Verdachte 3: Lichtgetinte huidskleur, 12 à 15 jaar, tussen
1.55 en 1.60 meter, tenger postuur en gekleed in een grijs vest met capuchon en donkere broek.

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen, of personen die deze verdachten menen te herkennen, contact op te nemen met het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844 of via Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000.

Verkeersongeval met gewonde

AMERSFOORT Op dinsdag 6 oktober rond 17.05 uur vond op de Noorderwierweg een aanrijding tussen een personenauto en een snorfietser plaats. De bestuurster van de snorfiets, een 41-jarige Amersfoortse, kwam ten val en raakte gewond.

De bestuurder van de personenauto, een 52-jarige Amersfoorter, sloeg bij de Leliestraat linksaf en zag daarbij de tegemoetkomende vrouw over het hoofd. Een aanrijding volgde waarbij de Amersfoortse letsel opliep aan haar been. Zij werd met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis maar kon na behandeling naar huis.

Heling

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagmiddag een 39-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden voor heling van een gestolen fiets.

De man werd rond 17.30 uur gecontroleerd op de Sint-Willibrordusstraat waarbij de agenten constateerden dat het aanwezige slot niet bij de fiets hoorde. De fiets bleek op 18 juli gestolen te zijn vanaf het Lieve Vrouwekerkhof. Het rijwiel werd inbeslaggenomen. Tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt.

Man raakt auto kwijt

AMERSFOORT Een 21-jarige inwoner van Hoogland raakte gisteren zijn personenauto kwijt toen hij na een afspraak met een potentiële koper lijdzaam moest toezien hoe deze onbekende verdachte er met zijn voertuig vandoor ging toen hij even buiten de auto stond.

De Hooglander was via een internetsite in contact gekomen met een geïnteresseerde koper en had met hem afgesproken in Amersfoort-Noord. Na een proefrit verliet het slachtoffer op de Watersalamander een moment de auto waarna de verdachte kans zag om met hoge snelheid weg te rijden. De Hooglander probeerde nog in te stappen en hing half in de auto. Ter hoogte van de rotonde op de Zeldertse Poort kon de Hooglander de auto niet langer vasthouden en viel hij op de grond. Hierbij raakte de man lichtgewond.

De politie heeft in de omgeving met meerdere eenheden naar de auto uitgekeken en ter plaatse een aantal getuigen gehoord. De auto met de verdachte werd echter niet meer aangetroffen. De auto, een zwarte Audi S3, met het kenteken 91-NH-VL, staat als gestolen gesignaleerd. Opvallend aan de zwarte auto is dat het voertuig matzilveren spiegels heeft en op 19-inch wielen staat.

Van de verdachte is het navolgende signalement bekend:


- Lichtgetinte huidskleur, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, leeftijd rond 25 jaar, lengte ongeveer 1.80 meter, normaal postuur, halflang stijl haar. Hij was gekleed in een zwarte jas, heupmodel en mogelijk van leer.

De politie zet het onderzoek voort en verzoekt getuigen die zich nog niet hebben gemeld en/of de auto hebben zien rijden, dan wel weten waar de auto zich bevind, contact op te nemen met het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.