Gemeente Leeuwarden

Opening De Wissel Opening De Wissel

Verbouwd dierenasiel 'De Wissel' heropend

Bron: Gemeente Leeuwarden (05-10-2009)

Dierenopvang 'De Wissel' is in het afgelopen jaar grondig verbouwd. Op vrijdag 2 oktober opende één van de honden uit het asiel samen met burgemeester Ferd Crone en Frank Dales (landelijk directeur Dierenbescherming) het vernieuwde dierenasiel.

De burgemeester sprak tijdens zijn toespraak waardering uit over de duurzame wijze waarop de bouwwerkzaamheden zijn uitgevoerd. Crone: 'De Wissel is nu echt een groen dierenasiel en een voorbeeld voor vele Leeuwarder bedrijven. Niet alleen wordt er gebruik gemaakt van aardwarmte, maar ook van zonne-energie, windenergie en energiezuinige LEDlampen'.

Gemeenten hebben een wettelijk taak voor het opvangen van zwerfdieren. Daarom zijn er in de afgelopen jaren diverse financiele overeenkomsten afgesloten voor de opvang van zwerfdieren, zo ook tussen De Wissel en de gemeente Leeuwarden. 'Toch kan een dierenasiel niet draaien zonder vrijwilligers', geeft Frank Dales aan. 'We kunnen zelfs niet zonder hen.' De dank ging daarom vooral uit naar de vrijwilligers bij De Wissel. Na de opening zong Mirjam Timmer (bekend van Twarres) een lied voor hen en de andere aanwezigen.