Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Persbericht: Babyspeciaalzaak, supermarkt of tuincentrum Leukste winkel om bij te werken

07/10/2009

Prenatal Coolsingel Rotterdam, Plus Lucassen in Horst en Leurs Tuincentrum in Venlo zijn nog in de race voor de HBD Retailjaarprijs `De leukste winkel om bij te werken'. Op 11 november maakt het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) bekend wie zich een jaar lang de `Leukste winkel om bij te werken' mag noemen.

De HBD Retail Jaarprijs `De leukste winkel om bij te werken' is de enige categorie van de Retail Jaarprijzen waarin winkelmedewerkers hun `eigen' winkel kunnen aanmelden. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) ontving 163 voordrachten, met name van modewinkels, drogisterijen en supermarkten. Deze drie branches waren samen goed voor meer dan de helft van de aanmeldingen.

Prima sector om in te werken
Het HBD wil met de prijs benadrukken dat de detailhandel een prima sector is om in te werken. Zo is er veel flexibiliteit in de werkuren, waardoor het werk goed te combineren is met studie of de zorg voor een gezin. Ook zijn er goede opleidingsmogelijkheden. De genomineerde bedrijven zijn hiervan goede voorbeelden. In 2008 werd de prijs gewonnen door De Vries Slaapcomfort uit Malden.

Jurybezoek
De jury voor de verkiezing van `De leukste winkel om bij te werken' bestaat uit Lilian Bakhuijsen en Jiri Lammerts van Bueren, beiden van FNV Bondgenoten, en Jaap Koster, oud-voorzitter van de Centrale Branchevereniging Wonen. Geert Vermeer (HBD-voorzitter) is voorzitter van de jury. De jury heeft de drie genomineerde bedrijven inmiddels bezocht. Met name dit bezoek is bij het toekennen van de prijs doorslaggevend. De winnaar van de prijs wordt tijdens het Retail Jaarprijsgala op
11 november in Hilversum bekend gemaakt.

Hoofdbedrijfschap Detailhandel
Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) maakt zich sterk voor een gezonde detailhandel waarin het goed ondernemen en werken is. Alle winkeliers in Nederland zijn aangesloten bij het HBD. In het Hoofdbedrijfschap Detailhandel werken samen: MKB-Nederland, Raad Nederlandse Detailhandel, Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond.