Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 07-10-2009

Bromfietscontrole

RHENEN/RENSWOUDE/VEENENDAAL- Op dinsdag werd van 14.00 uur tot 21.00 uur een bromfietscontrole gehouden op verschillende locaties. Deze locaties waren de Grebbeweg, de Arnhemseweg en de Dichterslaan. In totaal werden 38 bromfietsen gecontroleerd en werden 35 bekeuringen uitgeschreven. Vier uitlaten werden inbeslaggenomen omdat deze teveel geluid maakte.

Autodief aangehouden

RHENEN- Op woensdagochtend werd een autodief aangehouden. Omstreeks 00.40 uur zagen agenten een auto staan met zijn verlichting aan op de Rijnsteeg. In de auto zaten een man een vrouw. De agenten wilden de inzittenden controleren maar de bestuurder gaf vervolgens gas. De achtervolging werd ingezet en de bestuurder reed zich klem aan de Doelenstraat. De 33-jarige bestuurder zonder vaste woon- of verblijfplaats rende hard weg maar kon uiteindelijk toch worden achterhaald. De man verzette zich en pepperspay werd gebruikt. Zijn bijrijdster, een 31-jarige vrouw uit Veenendaal, werd aangehouden en ook ingesloten. De auto bleek van diefstal afkomstig.

Mannen met skimapparatuur aangehouden

MAARSBERGEN- Op dinsdagmiddag werden twee skimmers aangehouden. Bij de politie was informatie binnengekomen dat er skimapparatuur was aangetroffen bij een onbemand tankstation aan de Woudenbergseweg. Agenten gingen ter plaatse en troffen inderdaad de apparatuur aan. Besloten werd onopvallend het tankstation in de gaten gehouden. Omstreeks 16.30 uur kwamen twee personen bij het tankstation aan en wilde kennelijk de apparatuur controleren. De agenten kwamen direct tevoorschijn en de twee mannen uit Roemenie, 28 en 33 jaar oud, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.