ABVAKABO FNV

Zeker miljoen Nederlanders bereid AOW-actie te voeren

In een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws blijkt dat tenminste één miljoen Nederlanders bereid is tot actie tegen de kabinetsplannen om de AOW-leeftijd te verhogen naar 67 jaar. Vond in maart 2009 nog 52 procent van de ondervraagden het onacceptabel, nu is dat al gestegen naar 59 procent.

Actie zeer terecht
Een ruime meerderheid (68 procent) van de Nederlanders vindt het terecht dat de vakbonden actie gaan voeren tegen de verhoging van de AOW leeftijd naar 67 jaar. 42 procent vindt het zelfs zeer terecht. Slechts een kwart van de Nederlanders (26 procent) vindt de geplande acties van de bonden (zeer) onterecht. Onder de vakbondsleden is de steun nog hoger. Een kwart (77 procent) van de vakbondsleden noemt het terecht dat de vakbonden actie willen gaan voeren. Twee op drie vinden actievoeren bonden terecht, een op zeven werkenden zou zelf acties voeren. En korte werkonderbreking wordt het meeste genoemd.

Woensdag 7 oktober zijn er overal acties tegen verhoging van de AOW-leeftijd. Bij die gelegenheid zal voorzitter van ABVAKABO FNV, Edith Snoey, de actievoerders toespreken in Den Haag en Amsterdam. De vakbond hoopt op een grote opkomst.

* Lees hier het onderzoek

07-10-2009 | Meer over: aow