Gemeente Drechterland

4-10-2009
Samenvatting

Besluitenlijst raadsvergadering van 28 september 2009

In de openbare raadsvergadering van 28 september 2009 nam de gemeenteraad de volgende besluiten.

Minimabeleid gemeente Drechterland
Dit is een allesomvattende nota over het minimabeleid van de gemeente Drechterland. Hieronder valt de bijzondere bijstand, de langdurigheidstoeslag, de pluspremie, de collectieve ziektekostenverzekering, de schuldhulpverlening en de kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. De nota is met algehele instemming van de raad vastgesteld.

Invoering Wet participatiebudget
Deze wet is om burgers, die dit nodig hebben, ondersteuning te verlenen bij het deelnemen aan de Nederlandse samenleving. Het gaat hierbij onder andere om re-integratie, inburgering en volwasseneducatie. De raad heeft unaniem ingestemd met het plan van aanpak voor uitvoering van deze wet.

Stichting Radio/Televisie West-Friesland
De raad heeft het Commissariaat van de Media positief geadviseerd om deze stichting aan te wijzen als lokale, publieke media-instelling voor onze gemeente.

Burgerinitiatief
De raad heeft de Verordening burgerinitiatief Drechterland vastgesteld. Deze verordening regelt de wijze waarop groepen van burgers (tenminste twintig) een onderwerp of voorstel geagendeerd kunnen krijgen voor de raadsvergadering. In de volgende Middenstander leest u meer daarover.

Nieuw Reglement van Orde vergaderingen gemeenteraad Drechterland Omdat inmiddels wijzigingen waren vastgesteld, is besloten een geheel nieuw Reglement van Orde vast te stellen.

Nieuwe Onderzoeksreactor in Petten
In afwijking van de normale werkwijze heeft de raad steun toegezegd aan de motie van de gemeenteraad van Zijpe, waarin gepleit wordt voor behoud van de nieuw te bouwen onderzoeksreactor in Petten. De PvdA-fractie was van mening dat de normale werkwijze had kunnen worden gevolgd, namelijk om dit voor kennisgeving aan te nemen.

Meer informatie
Verder is het verslag van de raadsvergadering van 24 augustus 2009 en van de Rondetafelgesprekken van 14 september 2009 vastgesteld. Heeft u nog vragen over de genomen besluiten, dan kunt u contact opnemen met de griffier, de heer W.G. Westhoff, T: 0228-352 352 of E: griffie@drechterland.nl.