Latijnsamerikaanse experts Volksradio in Nederland

01/10/2009 17:04

Mensen met een missie

Latijns-Amerika kan niet zonder Volksradio

Op uitnodiging van Free Voice, Mensen met een Missie en PSO zijn woensdag 7 en donderdag 8 oktober vijf experts op het gebied van volksradio in Latijns-Amerika in Nederland. Zij werken vanuit verschillende organisaties samen in Ritmo Sur, een programma dat het werk van de volksradio ondersteunt.

De vijf mediadeskundigen bieden de gelegenheid aan Nederlandse journalisten met hen in gesprek te gaan over de recente onrust in Peru en Honduras, de persvrijheid in Venezuela, de relatie Venezuela-Colombia en de rol van de Volksradio daarbij.

De experts zijn:


- Nelsy Lizarazo, executive secretary ALER (Colombia)


- Gerardo Lombardi, voorzitter bestuur ALER (Venezuela)


- Ernesto Lamas, regionale coördinator AMARC (Argentinië)


- José Arévalo, coördinator programma Ritmo Sur (Peru)


- Maira Pía Mata, vice-president AMARC Latina America and Caribbean) (Chili)

(ALER en AMARC zijn netwerkorganisaties van Volksradio's)

Volksradio is onmisbaar

Media in Latijns-Amerika vallen ten prooi aan monopolisering en commercialisering. Volksradio (ook wel community-radio genoemd) biedt een belangrijk tegenwicht. Ze biedt vrouwen, boeren en inheemse volkeren van Latijns-Amerika een podium voor hun eisen voor betere gezondheidszorg, goed onderwijs en bescherming van het milieu.

De makers van Volksradio zijn de mensen zelf en ze worden daarbij ondersteund door een internationaal netwerk waarin Mensen met een Missie en Free Voice een belangrijke rol spelen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.mensenmeteenmissie.nl