Openbare bibliotheek Amsterdam


Kinderboekenweek 2009

Van 7 t/m 17 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema Aan tafel - eten en snoepen in kinderboeken.

Eten en snoepen is voor kinderen dagelijkse kost en ieder kind zal er dan ook een idee bij hebben en erover kunnen meepraten. Want wat is vies, wat is lekker? Voor veel auteurs is eten, drinken en snoepen een onuitputtelijke bron voor allerlei smakelijke verhalen. Zo eet De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl `snoskommers', smult Harry Potter van `Smekkies in alle smaken' en worden volwassenen in Schmidts Pluk van de Petteflet weer kind door het eten van `hasselbramenjam'. Deze Kinderboekenweek wordt de lekkerste ooit!

Activiteiten:
In de meeste filialen van de OBA worden speciale Kinderboekenweekactiviteiten georganiseerd. Deze kunt u vinden in de agenda (zie link) op onze site of op de site van de Kinderboekenweek (zie andere link).

Kinderboekenmolen:
Welke boeken zouden kinderen van 6 tot 12 moeten lezen? In de Kinderboekenmolen vindt u vele titels afgebeeld en besproken. Veel aandacht is er uiteraard voor eten en snoepen. Net als voor de Griffels en Penselen. Én voor de nominaties van de Nederlandse Kinderjury, onder redactie van kinderboekenrecensent Bas Maliepaard. Deze Kinderboekenmolens zijn te verkrijgen in de filialen van de OBA.

Voorleesgids:
In de Voorleesgids vindt u de allerleukste voorlees- en prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Tientallen boeken met herkenbare thema's als `jarig zijn' en `huilen & lachen' zijn handig op een rij gezet. Kom naar een filiaal van de OBA en neem een Voorleesgids mee!