Gemeente Haren

Alzheimer Café Haren 2009

Iedere eerste woensdag van de maand

23/09/2009

Het Alzaheimer Café Haren gaat weer van start. Iedere eerste woensdag van de maand bent u van harte welkom in buurthuis de Mellenhorst, Waterhuizerweg 36 (Oosterhaar) in Haren. We starten 7 oktober a.s. met als thema AWBZ en WMO. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis.

7 okt. AWBZ en WMO
Mw. Margot IJlst en mw. Geke Roeffaer vertellen over de AWBZ- pakketmaatregelen en individuele ondersteuning en hulpmiddelen die de gemeente in het kader van de WMO verstrekt.

4 nov. Gedrag en omgaan met gedrag
Mevrouw Gea Vos, psychologe bij Team 290 zal ons vanavond vertellen welk gedrag een dementerende kan vertonen en hoe je daar het best mee om kunt gaan.

2 dec. Naar Innisfree
Als bijzonder afsluiter van het jaar 2009 speelt de Rederijkerskamer Praedinius Winsum de voorstelling `Naar Innisfree'.

De schrijver Jean Lenox Toddie heeft zich laten inspireren door het gedicht "The lake isle of Innisfree" van de Ierse dichter William Butler Yeats. In dit gedicht mijmert Yeats over het wonen in een hut op een idyllisch eiland.

Het stuk gaat over de schijnbare keuze tussen droom en harde realiteit. Omdat degene die deze keuze moet maken, Anna, niet jong meer is, vergeetachtig is en af en toe op het randje van dementie balanceert wordt voor haar de schijnbare keuze een echt probleem. Maar ze weet het toch op te lossen.

Inlichtingen Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. M. Folkerts (050) 5344173 of mevr. L. Cator, tel. (050) 534 5678.

Organisatie Het Alzheimer Café Haren is een initiatief van Alzheimer Nederland met: De Gemeente Haren, Torion, Coördinatiepunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp, Team 290 en Woonzorgcentrum De Dilgt.