Gemeente Cromstrijen


Kinderboekenweek in Bibliotheek Hoeksche Waard

(21-09-2009)

Het thema van de Kinderboekenweek 2009 is 'Eten en snoepen'. Onder het motto Aan tafel! loopt de Kinderboekenweek dit jaar van woensdag 7 t/m zaterdag 17 oktober 2009. De 55e editie van de Kinderboekenweek wordt de lekkerste ooit! Kinderboekenauteurs laten graag en vaak hun fantasie de vrije loop als het voedsel betreft. Eten, drinken en snoepen neemt dan ook een speciale plaats in binnen de kinderliteratuur. Zo snoept De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl 'snoskommers', smult Harry Potter van 'Smekkies in alle smaken' en worden volwassenen in Annie M.G. Schmidts Pluk van de Petteflet weer kind door het eten van 'hasselbramenjam'.

Natuurlijk staan er weer diverse activiteiten op stapel in uw bibliotheek:

Poppentheater Hans Schoen speelt de voorstelling "Een grote, dikke pannenkoek" voor kinderen van 3 tot 7 jaar: In vestiging Numansdorp op woensdag 7 oktober om 14.00 uur, in vestiging Puttershoek op zaterdag 10 oktober om 11.00 uur en in vestiging Oud-Beijerland op woensdag 14 oktober om 14.00 uur. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten en daarna is er nog pannenkoeken eten! De toegang is gratis.

Verteltheater Donderelf speelt "Tafeltje-dek-je!" voor kinderen van 6 tot 12 jaar: In vestiging 's-Gravendeel op woensdag 7 oktober om 14.00 uur en in vestiging Strijen op dinsdag 13 oktober om 16.00 uur. De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten en de toegang is gratis.

Biblioscoop: lekker gratis naar de film kijken van een beroemd kinderboek dat goed past bij het thema voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. In de vestigingen Klaaswaal, Mijnsheerenland, Heinenoord en Puttershoek zal de film op woensdagmiddag 7 oktober vanaf 14.00 uur doorlopend vertoond worden.