KPN NV
Persbericht

Zoetermeer, 7 oktober 2009

GETRONICS RDX7 ALS EERSTE STAP VOOR DE INVOERING VAN WINDOWS 7

ZOETERMEER , 7 Oktober 2009- Vandaag heeft Getronics de introductie bekendgemaakt van zijn Rapid Deployment eXperience 7 (RDX7), zijn risicovrije gereedheidsscan voor het nieuwe besturingssysteem Windows 7 van Microsoft. Getronics biedt een migratiedienst waarbij klanten de mogelijkheid krijgen om voor een vast bedrag een kerngroep van gebruikers gedurende een proefperiode van vijf weken te laten ervaren hoe het is om met de nieuwste versie van Windows te werken.

Coen Olde Olthof, vice-president Marketing & Portfolio, benadrukt de voordelen die het heeft om in de huidige economische situatie de bestaande IT-infrastructuur te analyseren: "Tegenwoordig is het cruciaal om je te richten op optimalisering van de efficiency en de productiviteit. We hebben er alle vertrouwen in dat klanten zullen worden overtuigd door de productiviteit en de besparingen op het beheer die ze met Windows 7 kunnen bereiken. Uitgebreide tests tonen aan dat de implementatie van Windows 7 tot substantieel lagere total cost of ownership (TCO) kan leiden, mits op de juiste wijze wordt gemigreerd of geïmplementeerd." De resultaten van de casestudy van Microsoft op basis van de Getronics-migratie, wijzen onmiskenbaar in deze richting. Getronics is erin geslaagd om de implementatie van Windows 7, per werkplek, in een kwartier te realiseren, daar waar implementatie gemiddeld een uur duurt.

Een kosten- en tijdbesparende, risicovrije overstap naar Windows 7

Getronics RDX7 is zo ontworpen, dat het niet alleen rekening houdt met de technische eisen van Microsoft Windows 7, maar ook de best mogelijke upgrade-ervaring biedt. Getronics richt zich vanuit zakelijk oogpunt op gedetailleerde plannings- en evaluatieprocessen, zodat klanten snel en "met een oogopslag" een beeld krijgen van de mate van gereedheid voor Windows 7, zowel op het gebied van de hardware als dat van de compatibiliteit van de toepassingen. Wanneer de mate van gereedheid eenmaal is vastgesteld is, begint de echte 'zero touch deployment'. Door zich te richten op een invoering waarbij geen menselijke arbeid nodig is, beperkt Getronics de aspecten van de migratie van een besturingssysteem die gewoonlijk het duurst en meest tijdrovend zijn. Een typische overstap die met Getronics RDX7 wordt uitgevoerd, zal per gebruiker niet meer dan tien tot vijftien minuten handmatig werk vragen.

Toonaangevende TAP-partner van Microsoft

Microsoft wil de werkplek optimaliseren en zakelijke klanten een eenvoudige en kosteneffectieve oplossing bieden om onze diensten te implementeren. Getronics heeft laten zien dat het een belangrijke dienstenpartner is voor het invoeren van en het beheren van de migratie naar Windows 7 in end-to-end server-, client- en mobiele infrastructuren over de hele wereld. Afgelopen jaar is Getronics beloond met de titel 'Microsoft Global Deployment partner of the year 2008' en Getronics is de toonaangevende partner van Microsoft in het Windows 7 Technology Adoption Program.

Over Getronics
Met wereldwijd 2,2 miljard euro aan inkomsten in 2008 en circa 14.000 werknemers (fte) medio 2009 is Getronics een toonaangevende leverancier van ICT-diensten in de wereld en marktleider in ICT-dienstverlening in de Benelux. Als expert op het gebied van diensten voor werkplekbeheer, connectiviteit, computercentra en consultancy helpt Getronics organisaties en hun werknemers om hun prestaties te verbeteren. Daartoe heeft Getronics een compleet aanbod van geïntegreerde ICT-diensten voor de grote zakelijke markt en werkt het volgens een Global Service Delivery Model, dat waarborgt dat Getronics klanten over de hele wereld diensten van constante kwaliteit levert. Sinds 23 oktober 2007 is Getronics een dochter van KPN, de toonaangevende leverancier van telecommunicatiediensten in Nederland.