Nieuw van Quest: Experiment NL, Deel 2
DIEMEN, 20091006 -- Na het grote succes van Experiment deel 1 is er nu deel 2. Het beste dat wetenschap te bieden heeft wordt belicht. Van het kleinste elementaire deeltje tot het verst verwijderde sterrenstelsel.
Nederland herbergt enorm veel wetenschappelijk talent. Maar hoe kun je daar kennis van nemen? In het kader van oktober kennismaand verschijnt Experiment NL deel 2. Daarin vind je de meest tot de verbeelding sprekende onderzoeken van het jaar. Met antwoorden op intrigerende vragen, zoals: hoe gaan we de crisis te lijf? Hoe leren wij anno 2009? Was het leven vroeger beter? En hoe bestrijden we misdaad met wetenschap? Zo blijkt dat een babychimpansee bij weinig aandacht slechter leert en minder gezond is dan een aapje dat wel aandacht krijgt. Het is ook wetenschappelijk aangetoond dat je het beste flink kunt slijmen als je op sollicitatiegesprek gaat. En dat je doktersrekening een stuk lager wordt als je weggaat uit de stad en een huisje koopt op het platteland.
Wetenschap is leuk en sexy! Wetenschap is voor iedereen en overal om je heen. Experiment NL slaat een brug tussen de wetenschap en het brede publiek. In het voorwoord van het boek staat een dubbelinterview met de hoofdredacteur van Quest, Karlijn van Overbeek, en Jos Engelen, de nieuwe voorzitter van het NWO.
Experiment NL deel 2
Quest i.s.m NWO
Samensteller: Marcel Senten
220 pagina's, full-colour
Gebonden met flexibound omslag
Formaat 205 bij 250 mm
ISBN: 978 94 6044 014 4
Prijs: 17,95
Quest Experiment NL 2009
Over Quest
G+J uitgevers, uitgever van tijdschriften in heel Europa heeft in 2004 met de lancering van Quest in Nederland in korte tijd een zeer grote lezersgroep bereikt. Met een maandelijkse oplage van bijna 200.000 exemplaren bereikt het blad een groep ondernemende mensen die nieuwsgierig zijn naar wat de wereld te bieden heeft. Quest geeft antwoord in woord en beeld op bijzondere en alledaagse vragen.
Over NWO
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) financiert duizenden toponderzoekers aan universiteiten en instituten, geeft sturing aan de Nederlandse wetenschap via subsidies en onderzoeksprogramma's en beheert negen onderzoeksinstituten met een focus op (inter)nationale kennisinfrastructuur. NWO honoreert alleen de allerbeste onderzoeksvoorstellen - een NWO-subsidie is een brevet van excellente kwaliteit.