Gemeente Wervershoof


+ Grootscheepse reddingsoefening in Onderdijk

Wervershoof in de race voor titel `meest innovatieve gemeente van Nederland'

06 okt 2009 16:13
Gemeente.nu en de Bestuursacademie Nederland zijn op zoek naar de `meest innovatieve gemeente van Nederland in 2009'. De gemeente Wervershoof dingt mee naar de Innovatie Award met het project `Wervershoof Eenzaamheidproof'. U kunt stemmen op Wervershoof! (Klik met uw muis op de sterren onderaan het artikel. Hoe meer sterren u geeft, hoe hoger het beoordeeld wordt).
Wervershoof Eenzaamheidsproof
Volgens cijfers van de GGD West-Friesland zijn in Wervershoof 2500 van de 8600 inwoners wel eens eenzaam. Eenzaamheid wordt gezien als een van de belangrijkste oorzaken van depressie. Daarom is de gemeente Wervershoof in samenwerking met een aantal partners het project `Wervershoof Eenzaamheidproof' gestart. Met dit project wil de gemeente de `ogen en oren' in de samenleving beter op elkaar laten aansluiten: door instanties die eigen signaleringsmethodes hanteren aan elkaar te koppelen.

`Wervershoof Eenzaamheidproof' is een project van de gemeente Wervershoof, maatschappelijk werk, Verzorgingshuis St. Jozef, Stichting Welzijn Ouderen, Sociaal Cultureel Centrum De Schoof, Wmo-adviesraad, de jongerenwerker, woningstichting Het Grootslag, de artsen en de kerken binnen de gemeente.

Innovatie Award
De gemeente met het meest innovatieve project ontvangt op 8 oktober tijdens de `Grote dag van de Kleine Gemeenten' de Bestuursacademie Nederland Innovatie Award. Daarnaast krijgt de gemeente een cursus van de Bestuursacademie Nederland die aansluit op het innovatieve karakter van het project.

Naast Wervershoof zijn de volgende gemeenten genomineerd:
* De Ronde Venen

* Bunschoten

* Dantumadiel (voor twee projecten)

* Schijndel

* Veendam

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171