Oranjewoud


Oranjewoud breidt internationale platform uit door overname Frans Antea SA

Gouda, 2 oktober 2009 - Oranjewoud N.V. heeft overeenstemming bereikt over de overname van het Franse advies- en ingenieursbureau Antea SA.

Antea is met circa 400 medewerkers één van de marktleiders in Frankrijk en is gespecialiseerd in milieu, water, energie, infrastructuur, bodemsanering, (industriële) veiligheid en afvalmanagement. Het bedrijf heeft kantoren in Frankrijk, de Franse overzeese gebieden en Afrika.

"De overname van Antea versterkt onze internationale positie op de gebieden milieu, energie, veiligheid, water en duurzaamheid, in één van de grootste landen van de Europese Unie", zegt Gerard Sanderink, directeur en grootaandeelhouder van Oranjewoud. "Het versterkt ook Oranjewouds positie op de wereldmarkt door Antea's aanwezigheid in Afrika en andere landen." Kris Van Malderen, directeur van de divisie Milieu & Veiligheid van Oranjewoud in Nederland, België and Frankrijk, vult aan: "Antea is één van de marktleiders in Frankrijk. Met deze overname verstevigen we onze positie van een op kwaliteit gefocust bedrijf, dat werkt met internationale klanten en instellingen."

"Deze strategische samenwerking biedt ons de mogelijkheid om nieuwe klanten aan te trekken en daarnaast kunnen we nu onze bestaande klanten ook wereldwijd milieukundige diensten bieden", zegt Jean-Philippe Loiseau, CEO van Antea. "Niet alleen omdat we kunnen profiteren van de ervaring en kennis van de groep, maar ook omdat Oranjewoud vastbesloten is om internationaal te groeien. Gecombineerd met de expertise die we al in het buitenland hebben verworven, is dit een enorme kans voor Antea's ontwikkeling. Het zal zeker onze positie op de Franse markt versterken."

De overname past in de strategie van Oranjewoud om haar dienstverlening voor internationale klanten verder te ontwikkelen.