NMBS

NMBS-Holding en NMBS zoeken samen oplossing voor B-Cargo

02/10/2009

De Raad van Bestuur van de NMBS-Holding heeft gisteren de beslissing genomen om onder bepaalde voorwaarden bereid te zijn een eventuele financiële tussenkomst te doen in de Cargo-tak van de NMBS.

De Raad van Bestuur van NMBS heeft zich vandaag gebogen over deze voorwaarden. Als gevolg hiervan zal er een gemeenschappelijke task force worden opgericht die aan beide Raden van Bestuur zal rapporteren over de verschillende operationele, juridische, sociale en financiële opties die in het herstructureringsplan kunnen en moeten worden genomen.

Op basis van deze bevindingen zal een financieel- en ondernemingsplan worden opgesteld dat de leefbaarheid op lange termijn binnen de NMBS-Groep garandeert en dat conform is met de Richtsnoeren van de Europese Commissie. De grootte en de vorm van een eventuele tussenkomst zou worden bepaald door het financieel- en ondernemingsplan dat zal worden uitgewerkt.

Beide Raden van Bestuur zijn zich bewust van het belang van een constructieve sociale dialoog over dit dossier en wensen die dan ook alle kansen te geven.