Gemeente Bussum

Bouwvergunningen Spiegel tijdelijk aangehouden

De gemeente Bussum is bezig met het actualiseren van bestemmingsplannen. De invoering van een nieuw bestemmingsplan voor het gebied Het Spiegel-Prins Hendrikpark is vertraagd. Op de plankaart bij dit nieuwe bestemmingsplan is een aantal onjuistheden aan het licht gekomen, die nu met hoge urgentie worden âgerepareerdâ.

Dit heeft consequenties voor bewoners in dit gebied met bouwplannen. Hun bouwaanvragen kunnen tijdelijk niet worden afgehandeld. Totdat het gerepareerde bestemmingsplan ter inzage is gelegd, moeten aanvragen om een bouwvergunning worden aangehouden.
Â
Beschermd dorpsgezicht
Dit geldt voor alle aanvragen om bouwvergunning in het gebied dat de status heeft van beschermd dorpsgezicht. Uitgezonderd zijn interne verbouwingen en bouwwerken die normaal vergunningsvrij zijn. Deze zijn wel vergunningplichtig vanwege het beschermde dorpsgezicht, maar de afhandeling van deze categorie aanvragen hoeft niet aangehouden te worden.
Â
Bussumers die al een bouwvergunning hadden aangevraagd zijn afgelopen maand per brief geïnformeerd over de situatie. Nieuwe aanvragers wordt bij de balie Bouwen en Wonen verteld dat zijn enig geduld moeten betrachten.
Â
Naar verwachting wordt het nieuwe bestemmingsplan begin 2010 definitief vastgesteld. Vanaf dat moment of zoveel eerder als mogelijk is, worden bouwaanvragen weer in behandeling genomen. Wie vragen heeft kan contact opnemen met de afdeling Bouwen en Wonen: (035) 692 86 30