Gemeente Ermelo


Start herinrichting buurtspeelplaats Ribespad

Locomotief Na een vrij lange periode van voorbereiding is nu het moment aangebroken om bij de buurtspeelplaats aan het Ribespad de schop in de grond te steken. Halverwege week 41 starten de werkzaamheden die ongeveer 3 weken in beslag nemen.

Voorbereiding
De plannen zijn voorbereid door een werkgroep, waarin enkele bewoners van wijk Oost zitting hebben gehad en een vertegenwoordiging van wijkplatform Oost. Tijdens die voorbereiding zijn er momenten geweest waarop u, als bewoner, bent geïnformeerd over de plannen en u een reactie kon geven. Klik hier voor het een tekening van het eindresultaat.

De definitieve herinrichting
Het plan voorziet in het vervangen van de bestaande of al verwijderde speeltoestellen door nieuwe speelelementen, waarbij rekening is gehouden met de bestaande speelfuncties (glijden, klimmen, ontmoeten e.d.). Kinderen hebben daarover een voorkeur kunnen uitspreken tijdens de laatst gehouden infomiddag/-avond. Centraal in deze speelplaats komt, voor de gemeente Ermelo, het eerste speelkunstgrasveld met geluidsvriendelijke omheining. Dit wordt gecombineerd met zitelementen, vanwaar het balspel kan worden gevolgd. De huidige scheiding tussen de speelruimte voor de allerkleinsten en de wat oudere jeugd blijft intact. Voor de meiden komen nieuwe speelelementen (zie tekening) waarmee de wens om een ontmoetingsplek wordt ingevuld.

Speeltoestel Planning uitvoering
De werkzaamheden starten in week 41 en gaan ongeveer 3 weken in beslag nemen. Eerst worden de te vervangen speeltoestellen en het aanwezige terreinmeubilair verwijderd en een deel van de aangrenzende beplanting. Het werkterrein zal worden afgezet in het geval er sprake is van gevaarlijke situaties. Geprobeerd wordt om de uitvoeringsduur zo kort mogelijk te houden en het streven is om het trapveldje met omheining nog voor de herfstvakantie gebruiksklaar te hebben. De aanvullende beplanting kan pas medio november aangebracht worden.

Met deze investering in de herinrichting hopen we dat de jeugd in wijk Oost opnieuw veel speelplezier beleeft aan deze buurtspeelplaats.

Voor eventuele vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer Marcel (M.) Roebert van de afdeling Openbare Werken, via telefoonnummer (0341) 56 72 44.