Gemeente Medemblik

Begroting Medemblik sluitend

Ondanks de negatieve invloed van de huidige economische recessie is het gelukt de begroting van gemeente Medemblik sluitend te krijgen. Dat wil zeggen: de begroting kent geen tekort. Maar hiervoor is wel nodig dat iedereen een stapje terug doet. De gemeenteraad buigt zich eind oktober en begin november over de voorgestelde begroting.

Hoewel de meeste zaken ook in 2010 door kunnen gaan, is er weinig ruimte voor nieuwe initiatieven en is het noodzakelijk om op onderdelen te bezuinigen. Er worden voorstellen gedaan om bijvoorbeeld te bezuinigen op subsidies, budgetten voor het onderhoud aan wegen en onderdelen van het minimabeleid. Daarnaast werkt het college aan effectievere en efficiëntere uitvoering van taken. De voorbereiding voor de fusie met Andijk en Wervershoof, per 1 januari 2011, is in volle gang.

De begroting wordt op 20 oktober a.s. in de commissie Bestuur & middelen behandeld (aanvang: 20:00 uur) en op 9 november a.s. in de raad (aanvang: 15:30 uur). De vergaderingen zijn in het gemeentehuis in Midwoud. Net als vorig jaar verschijnt er eind oktober weer een Begrotingskrant waarin de begroting in grote lijnen wordt toegelicht en waar gemeenteraadsfracties hun ideeën over de begroting zullen geven.