NCRV

Recht in de regio

Obstakel in het donker

Vrijdag 2 oktober

19.25 uur, Nederland 2

Meester Frank Visser geeft juridisch advies in Drachten

In de derde aflevering van het NCRV-programma Recht in de Regio gaat Mr. Frank Visser gaat samen met medewerkers van het Juridisch Loket naar Drachten om juridische voorlichting te geven.

Mr. Visser luistert naar de problemen van verschillende personen. Hoe sterk staan de gedupeerden? Komen zij er uit samen met het advies van Mr. Visser? Kwesties die deze aflevering onder andere aan de orde komen zijn:

Kale plekken
Mevrouw Visser heeft nieuwe vloerbedekking laten leggen in haar woonkamer. Wanneer de vloerbedekking er ligt, blijkt deze vol onvolkomen heden te zitten. Pluisjes, weeffouten en kale plekken. De winkelier is het met mevrouw Visser eens en neemt contact op met de fabrikant. Ze willen de onvolkomenheden herstellen, maar mevrouw wil nieuwe vloerbedekking, want het zijn zoveel onvolkomenheden dat ze niet gelooft dat dat goed komt. Heeft zij recht op nieuwe vloerbedekking?

Ongewilde huurverlaging
De dochter van meneer en mevrouw Bergstra heeft een prachtig appartement in Amsterdam. Omdat ze een tijd in het buitenland verblijft, heeft zij haar appartement verhuurd. Hiervoor is een bepaalde prijs afgesproken en is er een contract ondertekend. Nadat de huurders zijn ingetrokken, hebben ze contact opgenomen met de huurcommissie omdat zij volgens hen teveel huur betaalden. De huurcommissie stemde hierin toe en de huur werd met â¬160,- verlaagd. Hierdoor komt de dochter in de problemen met het aflossen van haar hypotheek. Meneer en mevrouw Bergstra zijn verbaasd dat dat zomaar kan, er is tenslotte een officieel contract getekend. Is hier nog iets aan te doen?

Obstakel in het donker

Na een avondje feesten in de feesttent, fietste meneer Scholten samen met zijn vriendin omstreeks 23:00 uur naar huis. Maar in het pikdonker maakte hij een harde val, doordat hij bovenop een obstakel reed die de gemeente daar âonverlicht- had neergezet. Door de val raakte meneer Scholten zijn voortanden kwijt. De verzekering vergoedt hierbij niks uit, omdat er volgens de gemeente was aangegeven dat er een obstakel op de weg stond. Meneer Scholten en getuigen geven aan dat dit niet stond aangegeven vanaf de kant waarvandaan zij fietsten. Het herstellen van zijn gebit gaat veel geld kosten en zonder vergoeding is dit voor meneer Scholten niet. Heeft de verzekering gelijk of kan meneer Scholten nog iets ondernemen?

Deze en andere kwesties zijn te zien in de derde aflevering van Recht in de Regio.