Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Florius kiest bewust voor kleiner aantal intermediairs

Amersfoort, 1 oktober 2009 - Florius brengt focus aan in haar distributienetwerk. Door bewust voor samenwerking met een kleiner aantal intermediairs te kiezen, verhoogt Florius de efficiëntie en service. De directe samenwerking met minder actieve relaties wordt per 1 oktober 2009 beëindigd.

Paul van der Meijs, directeur van Florius: 'Florius kiest in deze tijd van economische neergang en toenemende adviescomplexiteit voor een aanscherping van haar distributiekeuzes. We geloven dat dit tijdperk nog meer dan voorheen eisen stelt aan de relatie tussen aanbieder en adviseur. Vandaar de keuze om de relatie met tussenpersonen waarmee een actieve samenwerking bestaat te intensiveren.'

De beëindiging heeft tot gevolg dat de tussenpersoon die minder actief is bij Florius vanaf de genoemde datum niet langer rechtstreeks kan bemiddelen in hypotheken en verzekeringen van Florius. Het intermediair kan daarvoor terecht bij een select aantal serviceproviders waarmee Florius samenwerkt. Deze serviceproviders bieden het intermediair dossierondersteuning en de mogelijkheid aan te vragen bij diverse geldverstrekkers. Omdat serviceproviders met meerdere geldverstrekkers samenwerken, zijn zij wel in staat om een intensieve relatie met dit deel van het voormalige Florius intermediair te onderhouden. Ook blijft het Florius assortiment op deze wijze voor een brede groep intermediairs bereikbaar; feitelijk wordt vooral de aanvraagprocedure gewijzigd. De betrokken tussenpersonen zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Over Florius
Florius speelt een prominente rol op de markt voor hypotheken en financiële producten die via het intermediaire kanaal worden aangeboden. Sinds maart 2007 is Florius actief en heeft zij succesvol een aantal vernieuwende producten op de markt gebracht, zoals de Florius Verzilver Hypotheek (hypotheekproduct van het jaar 2008) en de Florius Bankspaar Hypotheek. Florius is onlangs verkozen tot hypotheekbedrijf van het jaar 2009.

Florius is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V.. ABN AMRO Hypotheken Groep is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V. Naast hypotheken biedt Florius ook andere woongerelateerde financiële producten.

Noot voor de redactie,