Ingezonden persbericht

PvdA zet ouderen in het zonnetje

1 Mei is de dag van de Arbeid en 1 oktober de dag voor de ouderen, beide een belangrijke dag voor de Partij van de Arbeid. De afgelopen jaren heeft de PvdA-gemeenteraadsfractie zich sterk gemaakt voor de ouderen in de stad. Op 1 oktober wil de PvdA deze successen vieren samen met de ouderen in de stad. De PvdA-fractie, de afdeling en de Jonge Socialisten gaan bij verschillende tehuizen in de stad bloemen aanbieden. Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Jet Bussemaker zal in het Willem Drees huis om vier uur bloemen overhandigen in het kader van de vergeet -ze - niet actie, waarbij zij nogmaals onderstreept dat ouderen niet vergeten moeten worden!

PvdA-raadslid Saskia Mulder wil de dag voor de ouderen goed op de kaart zetten. Als woordvoerder ouderen beleid hamert zij er steeds op dat het niet meer van deze tijd is dat ouderen achter de geraniums zitten. 'We moeten juist in onze ouderen investeren, want ze kunnen ons enorm veel bieden!' Dit bleek bijvoorbeeld uit de notitie van de ouderen werkgroep van de Partij van de Arbeid. Deze notitie is bijna geheel overgenomen door wethouder van Alphen in de nota ouderenbeleid van de gemeente Den Haag.

Successen vieren

PvdA raadslid Hedwig Vos, woordvoerder Wet Maatschappelijke Ondersteuning, benadrukt dat er op allerlei gebieden voor ouderen is ingezet door de PvdA. 'Zo hebben wij ons sterk gemaakt voor verhoogde tarieven in de thuiszorg, waardoor de kwaliteit van de zorg behouden kon blijven. Maar als PvdA-fractie hebben wij ook kunnen realiseren dat 65 plussers met een ooievaarspas gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.' De PvdA fractie vindt het belangrijk dat ouderen zich in Den Haag goed en veilig voelen en met de opkomende vergrijzing zal Den Haag zich als stad moeten blijven inzetten voor de ouderen. Daarnaast moeten we oog hebben voor de eenzaamheid onder ouderen. De actie vergeet -ze -niet maakt pijnlijk duidelijk dat dit een grote groep is!

Jonge Socialisten benadrukken band met ouderen

De Jonge Socialisten willen op de dag voor de ouderen vooral benadrukken dat er wel degelijk een band is tussen ouderen en jongeren. 'Met de opkomende vergrijzing, willen wij als jonge socialisten investeren in ouderen, pleit voorzitter Saeed Kateraei. 'En dat werkt beide kanten op. Zo kunnen bijvoorbeeld jongeren ouderen helpen bij boodschappen doen en ouderen die eenzaam zijn, jongeren begeleiden bij hun huiswerk.'.