Studiedag Vlaanderen Gepeild! 2009

30/09/2009 11:46

Vlaamse Overheid

De Studiedienst van de Vlaamse regering organiseert tweejaarlijks een studiedag 'Vlaanderen gepeild', nu al zes keer op rij.

De studiedag vindt plaats op 1 oktober 2009 plaats vindt in de gebouwen van de Vlaamse overheidsadministratie, Brussel, Albert II laan 15, Consciencegebouw. Het programma vindt u als bijlage 1.

Vlaamse universiteiten en onderzoekers uit de Vlaamse overheid worden uitgenodigd om de resultaten van hun analyses op de data van de SCV-survey voor te stellen. De Survey naar Culturele Verschuivingen in waarden, houdingen en gedragingen wordt jaarlijks georganiseerd door de Studiedienst. De face to face enquête peilt bij 1500 Nederlandstalige respondenten tussen 18 en 85 jaar die in de Vlaamse Gemeenschap wonen naar hun opvattingen, overtuigingen, handelingsbereidheid rond diverse maatschappelijke en actuele beleidsthema's. Sinds 2002 wordt de enquête gekoppeld aan een internationaal onderzoeksprogramma (Internationale Social Survey Program) waardoor gegevens vergelijkbaar zijn met meer dan 30 landen. Door de jaren heen heeft de SCV-survey zo een schat aan bruikbare informatie verzameld die relevant is voor beleidskwesties en waarvoor wetenschappelijk onderzoek op zoek gaat naar verklaringen.

Als bijlage 2 vindt u de korte inhoud van de onderzoeksresultaten die worden voorgesteld.

De volledige inhoud van het boek vindt u op de website van de Studiedienst vanaf 1 oktober 's morgens. www.vlaanderen.be/svr . U kunt de pdf van artikels ook opvragen bij de projectcoördinator.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel