Ingezonden persbericht


EA SPORTS(TM) FIFA 10 NU IN HEEL EUROPA IN DE WINKEL

EA SPORTS(TM)¢ lanceert populaire online functies Mijn Live-seizoen, Profclub-kampioenschap en Speel als prof: 10-tegen-10 online teamspel

SCHIPHOL-RIJK, 1 oktober 2009 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft bekendgemaaakt dat FIFA 10 van EA SPORTS(TM) vandaag in heel Europa is uitgebrracht voor PLAYSTATION(TM)3, Xbox 360(TM), Wii(TM), PC, PlaySttation(TM)2, PSP(TM) en mobiel.

FIFA 10 is uitgerust met het eerste complete dribbelsysteem ooit, waarmee je de bal nu met een ongekende nauwkeurigheid onder controle hebt. Het speltype Coach is compleet vernieuwd en op meer dan 50 belangrijke punten sterk verbeterd. Ook kun je in FIFA 10 nu oefenen in een echte oefenarena en je eigen spelsituaties maken. In het compleet nieuwe speltype Virtuele prof ga je zelf als een echte profvoetballer het veld op. Dankzij de Game Face-functie kun je jezelf met foto's in het spel zetten, een professionele voetbalcarrière starten en meer dan 200 verschillende prestaties neerzetten in alle speltypen. Sluit je aan bij een Online teamspel-club en speel 10-tegen-10 wedstrijden tegen talloze Virtuele profs uit de hele wereld in het Profclub-kampioenschap. Misschien word jij wel de Regionale kampioen of zelfs de Wereldkampioen. De indrukwekkende game-engine is voor FIFA 10 verder ontwikkeld en de game bevat nog meer licenties voor echte teams en competities, zodat de game de meeste complete voetbalsimulatiegame op de markt blijft.

Daarnaast is de premium-service Mijn Live-seizoen uitgebreid tot een compleet nieuw speltype in FIFA 10 voor PLAYSTATION 3 en Xbox 360. Speel voor je favoriete club en ontvang wekelijks dynamische updates uit de echte voetbalwereld voor een nog realistischere game-ervaring. De nieuwe premium-service Mijn Live-seizoen biedt je wekelijks bijgewerkte info over spelersvorm, transfers, blessures, schorsingen, speelschema's, uitslagen en klassementen voor de Barclays Premier League, La Liga BBVA, Ligue 1, Bundesliga, Serie A en de Mexicaanse Primera Division. De prijs van Mijn Live-seizoen is ¤ 4,99 voor het huidige seizoen op Playstation(TM)Network en 400 Microsoft(TM) points op Xbox Live Marketplace per afzonderlijke competitie. De prijs van het complete pakket met alle competities is ¤ 9,99 voor het huidige seizoen op Playstation(TM)Network en 800 Microsoft(TM) points op Xbox Live Marketplace.

FIFA 10 voor de Wii zorgt voor non-stop voetbalactie. Spelers kunnen harder en nauwkeuriger schieten en van allerlei afstanden en uit allerlei hoeken scoren. De passing is verbeterd, zodat de bal sneller en nauwkeuriger kan worden gespeeld. Ook de doelmannen reageren sneller dan ooit. In spelsituaties met het "Trap-op-tijd-systeem" gaan spelers een duel aan waarvoor ze stalen zenuwen moeten hebben. Elke speler moet precies op tijd schudden met de Wii-afstandsbediening(TM) om vrije trappen, strafschoppen en hoekschoppen te nemen of verdedigen. Neem het op tegen je familie en vrienden en vergelijk jullie prestaties. Speel online met vrienden in 2-tegen-2 online wedstrijden en toernooien.

Ga naar WWW.FIFA.EASPORTS.COM voor meer informatie over de verschillende functies per platform. Er zijn meer FIFA 10 demo's gedownload dan ooit eerder voor een EA demo het geval is geweest.

FIFA 10 voor de Nintendo DS(TM) wordt in Europa op 16 oktober uitgebrachtt. De game wordt door EA Canada ontwikkeld voor het merk EA SPORTS en wordt in 37 landen en 18 talen verkocht. Het is wereldwijd de populairste EA SPORTS-serie. De PEGI-classificatie is 3+.

EA SPORTS(TM) is het grootste softwaremerk terr wereld op het gebied van interactieve sportgames, met kaskrakers en franchises zoals Madden NFL football, FIFA Soccer, NHL(TM) hockey, NBA LIVE basketball, NCAA(TM) Football en Tiger Woods PGA TOUR(TM).

###