Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Goed nieuws voor slechthorenden:

Hoorbril bewezen effectief in rumoerige omgeving

MEPPEL, 1 oktober 2009. Hoorbril Varibel is bewezen effectief in een rumoerige omgeving. Dit blijkt uit onderzoek door de universiteit van Nijmegen die de hoorbril vergeleek met een traditioneel achter het oor hoortoestel. De resultaten uit dit onderzoek is vrijdag voor het eerst gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging voor Audiologie. Goed nieuws dus voor slechthorenden die met hun huidige hoortoestel moeite hebben om gesprekken te volgen. Lucas H.M. Mens klinisch fysicus-audioloog verbonden aan het Audiologisch Centrum St Radboud: "Bij de Varibel wordt optimaal gebruik gemaakt van de lengte van de brillenpoten. Dit leidt tot een duidelijke meerwaarde ten opzichte van conventionele hoortoestellen als het gaat om verstaan in een rumoerige omgeving". Varibel is vanaf nu ook bij alle Corti Gehoorklinieken, voorheen! Alfonso Corti Audiciens, met 5 vestigingen in ons land verkrijgbaar.

Circa 1,4 miljoen Nederlanders zijn slechthorend*, waarvan ongeveer 500.000 mensen een hoortoestel dragen. Met een hoortoestel is het niet altijd mogelijk om anderen goed te verstaan. Traditionele hoortoestellen versterken door hun positie achter het oor vooral geluid dat van achteren komt. Daardoor wordt het geluid van een gesprekspartner al snel overstemd door omgevingsgeluiden.

Door de positie achter of in het oor zijn traditionele hoortoestellen slechter in staat om de goede geluiden versterkt weer te geven. Bij de Varibel wordt optimaal gebruik gemaakt van de lengte van de brillenpoot. In elke brillenpoot bevindt zich een rij van vier gekoppelde minuscule microfoontjes, die het geluid van voren selectief versterken en het omgevingslawaai dempen. Dankzij deze techniek kan de gebruiker het gewenste geluid van achtergrondgeluid onderscheiden. Bovendien blijven de natuurlijke klanken behouden. Dit heeft grote voordelen in het dagelijkse leven.

De hoorbril is sinds 2006 in Nederland verkrijgbaar en is een van oorsprong Nederlandse vinding, mede ontwikkeld door de TU Delft en Philips. De Varibel is al verkrijgbaar bij de Corti gehoorklinieken, voorheen Alfonso Corti Audiciens, met vestigingen in Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Zwolle en Rotterdam (zie ook: www.alfonsocorti.com). Meer informatie over de Varibel kunt u vinden op www.varibel.nl. U kunt ook bellen naar 0800-8274235 (0800-VARIBEL).


* Bron: TNS NIPO 2005, via Hoorstichting

-- einde persbericht --




Ingezonden persbericht