Algemene Onderwijsbond

Algemene Onderwijsbond
het Onderwijsblad nr 15
3 oktober 2009

Utrecht, 1 oktober 2009
Geachte (onderwijs) redactie,
Hierbij de belangrijkste onderwerpen uit het nieuwe nummer van Het Onderwijsblad nr 15 van 3 oktober, dat aanstaande vrijdag en zaterdag bij de leden van de Algemene Onderwijsbond wordt bezorgd. U kunt, mits met bronvermelding, verhalen en berichten uit het blad gebruiken. Voor meer informatie: Jurjen van den Bergh (voorlichter) e-mail: JvdBergh@aob.nl

AOb-jurist laat docenten niet de school uitjagen
Voor de ene docent spant hij een zaak aan bij de klachtencommissie, voor een ander gaat hij naar de Hoge Raad. Negen zaken van AOb-advocaat Frans Lathouwers.

Privacy lekt weg via websites scholen
Tentamencijfers, adresgegevens van studenten, gsm-nummers, zelfreflecties en homevideo's. Wat ligt er eigenlijk niet op straat via de websites van scholen? Het Onderwijsblad ging op onderzoek uit.

Het overbeschermde kind
Ze willen zo graag dat het goed gaat met hun kind, dat alles daarvoor moet wijken: ouders die hun kind overbeschermen. Drie directeuren van heel verschillende basisscholen geven hun remedie.

Spangas
Leerlingen kijken massaal naar deze tv-serie en nu is er ook een film uit. De menselijke conrector Frank, miss Madge, de schrik van elke leerling en Aldert, de empathische conciërge: zie hier de schoolleiding van het Spangalis college. Een artikel over de gezelligste school van Nederland.

Interview auteur Bart Koubaa
De Vlaamse auteur Bart Koubaa ving jarenlang cynische en racistische geluiden op in lerarenkamers van beroepsscholen. Hij verwerkte ze in zijn jongste roman De leraar.