Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 1 oktober 2009

Ondernemersvereniging Westpoort aangesloten bij VNO-NCW Regio Amsterdam

De Ondernemersvereniging Westpoort (OvWestpoort) is lid geworden van VNO-NCW Regio Amsterdam. Deze sterk groeiende vereniging vertegenwoordigt het bedrijfsleven in het gehele Amsterdamse Westpoort-gebied, waaronder Sloterdijk 1, 2 en 3, De Heining, Teleport en de Westelijke Haven. "Onze lobbykracht neemt door de steun van de OvWestpoort flink toe", zegt voorzitter Uri Coronel van VNO-NCW Regio Amsterdam verheugd.

De economische betekenis van het bedrijven- en havengebied Westpoort is te vergelijken met die van Amsterdam Zuid-Oost. Meer dan tweeduizend bedrijven zijn daar gevestigd, die aan ruim vijftigduizend mensen werk bieden. "Ons doel is Westpoort in de top-10 te krijgen van bedrijventerreinen in Nederland", aldus Philip Larsen, directeur van OvWestpoort. "We moeten daarvoor de toegevoegde waarde aan de Nederlandse economie vergroten, dit gebied aantrekkelijker maken en de uitstraling nationaal en international sterk verbeteren." De samenwerking met VNO-NCW West kan daarbij helpen, meent hij. "De werkgeversorganisatie lobbyt zeer effectief voor een beter regionaal ondernemersklimaat en geeft ons ook nationaal een waardevol platform."

Ook Coronel is enthousiast over het lidmaatschap van Westpoort. "Hoe meer bedrijven en bedrijvenverenigingen zich bij ons aansluiten, hoe groter het gewicht wordt dat wij in de schaal kunnen leggen in overleg met gemeentebestuurders en politici." Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Verenigd bedrijfsleven Amsterdam Zuid-Oost (VAZO) en Handel- en Industriegemeenschap Diemen (HID) hebben zich al eerder aangesloten bij VNO-NCW. VNO-NCW Regio Amsterdam verzorgt nu de belangenbehartiging voor meer dan duizend ondernemingen, waaronder bijna alle grote bedrijven in de Amsterdamse regio.

Philip Larsen zal toetreden tot het bestuur van VNO-NCW Regio Amsterdam.


---