Gemeente Zandvoort


Koffieochtend voor ouderen bij Pluspunt

Donderdag 1 oktober is het de 'Dag van de Ouderen'. De gemeente Zandvoort en de organisaties Pluspunt, de Zonnebloem, het Rode Kruis, de ANBO, kerken en stichting Zorgcontact bundelden hun krachten om de ouderen ook dit jaar weer eens flink in het zonnetje te zetten.

Koffie en lekkers
Alle ouderen van 85 jaar en ouder, die zelfstandig of in een aanleunwoning wonen, krijgen een persoonlijke, schriftelijke uitnodiging om aanwezig te zijn bij een speciale koffieochtend. De ouderen worden die ochtend gastvrij onthaald in Pluspunt Noord, door wethouder M. Bierman en de directeur van Pluspunt de heer A. Rechterschot. Bij een koffieochtend hoort koffie: voor iedereen is er daarom natuurlijk koffie met wat lekkers.

Vrijwilligers
De koffieochtend vindt plaats in het Steunpunt, Flemingstraat 55 in Zandvoort. Er worden vrijwilligers die in het bezit zijn van een eigen auto ingezet om de ouderen te brengen. Natuurlijk is ook de belbus die dag beschikbaar. Ouderen die niet in de gelegenheid zijn om naar Pluspunt te komen, krijgen eenmalig de mogelijkheid om in de week van 1 oktober een vrijwilliger thuis te ontvangen.

Midden in de gemeenschap
De gemeente Zandvoort en de verschillende organisaties willen met de koffieochtend duidelijk maken dat ouderen midden in onze gemeenschap staan en dat ze zeer gewaardeerd worden! In deze levensfase beschikt men over rijke ervaring, maar heeft men ook te maken met het verlies van dierbaren of een beperking van de eigen mogelijkheden. Met een gezellig samenzijn en informatie over mogelijkheden en voorzieningen voor ouderen, willen we laten zien dat ouderen zich gesteund kunnen en mogen voelen in Zandvoort!

Help ook mee!
Om dit alles mogelijk te maken heeft de organisatie veel vrijwilligers nodig! Zij doet daarom een beroep op iedereen die als vrijwilliger werkzaam is in Zandvoort om te helpen tijdens deze dag. Ook de hulp van inwoners van Zandvoort wordt erg op prijs gesteld! Dus, heeft u wat tijd over op 1 oktober en vindt u ook dat ouderen het verdienen om eens extra in het zonnetje te worden gezet? Meld u dan nu aan bij Pluspunt! Zij zoeken vrijwilligers die met hun eigen auto ouderen willen vervoeren naar en van Pluspunt, of een bezoekje willen brengen aan een oudere in de week van 1 oktober. Voor meer informatie, of het aanmelden als vrijwilliger, kunt u terecht bij Pluspunt, via telefoonnummer 023 - 5717373. U kunt ook mailen: a.van.gent@pluspuntzandvoort.nl

Met uw hulp wordt het zeker een geslaagde dag!