Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Wethouder Coby van Deursen opent BibliotheekSalon

BARENDRECHT (dinsdag 29 september 2009) - Op donderdag 1 oktober opent wethouder Coby van Deursen om 10.00 uur in bibliotheek Barendrecht ­ Carnisselande de BibliotheekSalon. De Biblio- theekSalon is een culturele activiteit voor 55-plussers met onderwerpen, zoals muziek, mediawijs- heid, poëzie en literatuur. Het is voor het eerst dat BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost in sa- menwerking met de Ouderenbonden zoals ANKBO, KBO, PCOB en het Gilde Barendrecht, dit organi- seert.

De eerste BibliotheekSalon vindt tussen 9.30 uur tot 12.00 uur in bibliotheek Barendrecht - Carnisselande plaats. Tussen 13.30 uur en 16.00 uur wordt de BibliotheekSalon herhaald in de bibliotheek van Barendrecht ­ Centrum. Tijdens beiden Salons is schrijver en dichter John Brosens (alias Adriaan Broos) aanwezig om de Salon te presenteren. Mediacoach Ellen Dijkshoorn geeft de eerste workshop tijdens de BibliotheekSa- lon, met als onderwerp mediawijsheid. Daarnaast is er ook een poëzievoordracht door John Brosens en een literatuurvoordracht door Marjan Berk. Het publiek kan daarnaast ook genieten van een muzikale omlijsting door een Salonorkest in samenwerking met Muziekschool toBe.

De eerste BibliotheekSalon is speciaal voor 55-plussers en wordt daarom geopend tijdens de Dag van de Ouderen (1 oktober). In de Salon staat de ontmoetingsfunctie van deze doelgroep centraal.

Kaarten
Geïnteresseerde 55-plussers kunnen nog kaarten kopen. Leden van de bibliotheek betalen een gereduceer- de toegangsprijs van 3,50 p.p. Niet-leden betalen een toegangsprijs van 5,00 p.p. De toegangsprijs is inclusief consumpties. De kaartjes zijn te koop bij de twee bibliotheken.


Noot voor redacties