Prof Anton van der Geld presenteert met Seth Gaaikema en Frank Sanders


ALMERE, 20090923 -- Selexyz Scheltema Almere ontvangt prof. Anton van der Geld vanwege zijn pas verschenen boek `Je leven is van jou', waarin hij onthult wat achter de moderne man en vrouw schuil gaat. Ter plaatse interviewt hij Frank Sanders, de weduwnaar van Jos Brink, over zijn leven en werken, en vertelt Seth Gaaikema uit het boek hoe je in deze crisistijd toch kunt genieten van je kostbare leven. Tijdens de avondpresentatie op 1 oktober in de Corridor 6 te Almere bepleit Van der Geld dat in ons leven en werken het roer duidelijk om moet en hij laat zien hoe dat kan.

"De moderne man en de moderne vrouw zijn elkaars gelijken en ontwikkelen moderne rolpatronen. Zo blijken managers dan pas effectief en succesvol als zij zowel hun mannelijke als hun vrouwelijke kanten gebruiken."

De Belgisch-Nederlandse prof. Anton van der Geld heeft de afgelopen jaren onderzocht hoe mannen en vrouwen een spannend en gelukkig leven kunnen leiden. "Je begint met uit te zoeken wat het beste is voor je leven en wat je van je leven wilt maken. Je gaat bewuster leven en van elke fase apart genieten. Je gaat je minder verbergen achter het masker van een opgewekt of zelfverzekerd gezicht. Je gaat intuïtief goed omgaan met je sterke en zwakke kanten. Je laat je niet vastroesten, maar durft je gedrag aan te passen. Je laat je niet vast drukken in oude en onzinnige beelden van mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Iedereen mag volop man of vrouw zijn en zich zo ook gedragen. Amor weet de weg voor het tweespan van seksualiteit en liefde en de sekshormonen doen verder hun best. Belangrijk is te luisteren naar de stem van je lichaam maar ook van je geest. Als man of vrouw is het heel goed mogelijk succesvol werk te combineren met een gelukkig privéleven. Geluk kun je vinden, maar dan moet je wel eerst het een en ander voor doen."

Met zijn vernieuwende inzichten rekent Van der Geld af met een traditionele beeldvorming over man en vrouw, en hij laat zien hoe de samenleving aan het vastlopen is. Hij opent een eigentijds perspectief op `anders leven' en `anders werken'. Hij brengt Oost en West concreet bij elkaar voor een succesvol en gelukkig leven. Hij benadrukt vriendschap en liefde tussen twee personen, heteroseksueel of homoseksueel, en beschrijft de taal van de liefde in tien wezenlijke punten. Hij laat zien hoe dieren ons een spiegel voorhouden voor ons gedrag en ons een levenlang gezelschap houden.

Twee succesvolle optredens van de boeiende kleinkunstenaar Seth Gaaikema en Anton van der Geld hebben al in Amstelveen en 's-Hertogenbosch plaatsgevonden. Aan deze derde presentatie in Almere zal musicalster en -opleider Frank Sanders meewerken, die dag in dag uit bezig is met de drie belangrijkste vakdisciplines: acteren, zingen en dansen.

Prof. Anton van der Geld is een hoogleraar, psycholoog en schrijver, die midden in de samenleving staat, met een vermelding in de `Most Invited Top 100' van lifestyle-magazine Miljonair. Zijn nieuwe boek `Je leven is van jou' (Davidsfonds) kreeg binnen een maand een tweede druk. Hij is een veelgevraagde spreker en is als raadsgever veelzijdig werkzaam in de Benelux. Hij is koninklijk onderscheiden in Nederland, België en Luxemburg.